NOVINI | Directorul Europol: „Circa 30.000 de potențiali teroriști se află în Europa"

  • 20 Martie 2018 17:28
NOVINI | Directorul Europol: „Circa 30.000 de potențiali teroriști se află în Europa

"Circa 30.000 de potențiali teroriști se află în Europa", a declarat directorul Europol, Rob Wainwright, într-un interviu pentru postul de televiziune bTV din Bulgaria.

Potrivit acestuia, Bulgaria și toate țările din Europa sunt amenințate de terorism. "Lucrurile nu sunt atât de clare. Acești oameni sunt inspirați, însă nu sunt subordonați Statului Islamic.

Principalele amenințări împotriva Europei sunt foarte complexe - o explozie a activității teroriste în ultimii ani, există amenințări cibernetice și multe grupuri care seamănă cu mafia în multe țări", a adăugat Wainwright. Directorul Europol a comentat atentatul de pe aeroportul Sarafovo din Bulgaria, petrecut în urmă cu mai mulți ani: "Acesta a fost unul dintre cele mai importante cazuri din istoria terorismului la care a cooperat Europol.Autoritățile bulgare ne-au acordat acces complet, am reușit să realizăm multe în investigație". Astăzi, la Sofia, va avea loc una dintre cele mai importante întâlniri din cadrul președinției bulgare a Consiliului European, cu participarea Europol.

Președintele Comisiei pentru securitate internă și ordine publică, Țvetan Țvetanov, și președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European, Claude Moraes, vor deschide reuniunea Grupului mixt pentru control parlamentar al Europol. Aceasta este singura formă de supraveghere a funcționării Europol din Parlamentul European, împreună cu parlamentele naționale. 

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău