Novaya Gazeta: Trupul lui Alexei Navalnîi se află la morga spitalului din Salekhard / Prezinta semne de vânătăi / ”L-au condus la morgă, l-au adus înăuntru și apoi au plasat doi polițiști în fața ușii”

  • 18 Februarie 15:11
Novaya Gazeta: Trupul lui Alexei Navalnîi se află la morga spitalului din Salekhard / Prezinta semne de vânătăi / ”L-au condus la morgă, l-au adus înăuntru și apoi au plasat doi polițiști în fața ușii”

Trupul lui Alexei Navalnîi se află la morga Spitalului Clinic Districtual Salekhard și, până sâmbătă, nu fusese încă efectuată o autopsie, au spus surse citate de Novaya Gazeta Europe, scrie G4Media.

În urma morții subite a lui Navalnîi de vineri, trupul său a fost dus inițial în orașul Labytnangi, la 36 de kilometri distanță de colonia penală, unde a murit în satul Kharp, din districtul autonom Yamalo-Nenets, din nordul Rusiei.

Cu toate acestea, surse spun că trupul său a fost transferat, vineri, la Spitalul Clinic Districtual din capitala regională Salekhard.

”De obicei, cadavrele persoanelor care mor în închisoare sunt duse direct la Biroul de Medicină Legală de pe strada Glazkova, dar în acest caz a fost dus la spitalul clinic dintr-un motiv oarecare”, a spus un paramedic al serviciului de ambulanță Salekhard.

”L-au condus la morgă, l-au adus înăuntru și apoi au plasat doi polițiști în fața ușii. Ar fi putut la fel de bine să fi pus un panou care spunea ”ceva misterios se întâmplă aici! Desigur, toată lumea dorea să știe ce s-a întâmplat, despre ce era tot secretul și dacă încercau să ascundă ceva grav.”

Curând a reieșit că trupul livrat era cel al lui Alexei Navalnîi și că moartea lui ”nu a fost de natură criminală”, termen folosit pentru a indica faptul că armele de foc nu erau implicate. Apoi s-a răspândit vestea că patologilor din spitale li s-a interzis să efectueze o autopsie, a adăugat sursa.

”În acest moment, părerile devin împărțite”, a spus paramedicul.

”Unii au spus că a venit un ordin de la Moscova să aștepte sosirea specialiștilor din capitală, în timp ce alții au spus că înșiși medicii spitalului au refuzat să facă o autopsie. Cazul este politic și nu este clar cum va ieși. Și dacă efectuați o autopsie și primiți un ordin direct de a schimba rezultatul, nu puteți ieși din ea. Și poți fi, de asemenea, făcut vinovat. … Dar dacă nu a fost autopsie, nu au pe cine să întrebe.”

Paramedicul a mai spus că i s-a spus că trupul lui Navalnîi prezenta semne de vânătăi și, deși vânătăile nu păreau să fi fost de la bătăi, Navalnîi trebuie să fi fost încă în viață pentru ca vânătăile să apară, a adăugat el.

”Ca paramedic cu experiență, pot spune că rănile descrise de cei care le-au văzut păreau să fie de la convulsii. … Dacă o persoană are convulsii și ceilalți încearcă să îl țină apăsat, dar convulsiile sunt foarte puternice, atunci apar vânătăi. Ei au mai spus că avea o vânătaie pe piept – de genul care provine din masajul cardiac indirect”.

 ”Așa că au încercat să-l resusciteze și probabil că a murit din cauza unui stop cardiac. Dar nimeni nu spune nimic despre motivul pentru care a avut un stop cardiac”, a spus paramedicul.”
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău