Novavax ar urma să livreze în 2022 cel puțin 2 miliarde de doze din vaccinul său pentru Covid-19

  • 13 Septembrie 2021 13:28
Novavax ar urma să livreze în 2022 cel puțin 2 miliarde de doze din vaccinul său pentru Covid-19

Dezvoltatorul american de vaccinuri Novavax anticipează că în 2022 va livra cel puțin 2 miliarde de doze din vaccinul său pentru Covid,19, transmite Reuters, citat de news.ro.

Potrivit sursei citate, compania, care a anunțat în iunie că vaccinul său a arătat o eficacitate de peste 90%  într-un studiu clinic în fază târzie efectuat în SUA, a declarat că este pe cale să depună o cerere de utilizare de urgență a vaccinului său la Administrația pentru Medicamente  și Alimente din SUA, în trimestrul patru.

Novavax a reiterat la o conferință privind asistența medicală organizată de Morgan Stanley că va fabrica aproximativ 100 de milioane de doze pe lună până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al acestui an, urmând ca producția să crească la 150 de milioane de doze în trimestrul patru.

"Suntem deja angajați în conversații despre achiziții incrementale pentru a doua jumătate a anului 2022, precum și pentru începutul anului 2023, în special având în vedere ratele actuale de vaccinare din întreaga lume", a declarat John Trizzino, director comercial la Novavax, adăugând că strategia de rapel ar crea o cerere suplimentară pentru vaccinurile sale.

 

În ultimele luni, Novavax a încheiat mai multe acorduri de livrare la nivel global pentru vaccinul său pe bază de proteine, inclusiv un acord cu Comisia Europeană pentru 200 de milioane de doze.

viewscnt

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău