Novak Djokovic a câștigat Australian Open pentru a 10-a oară

  • 29 Ianuarie 2023 16:00
Novak Djokovic a câștigat Australian Open pentru a 10-a oară

Tenismanul sârb Novak Djokovic (5 ATP, favorit nr. 4) a câștigat duminică, 29 ianuarie, finala de la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, după ce în ultimul act l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP, favorit nr. 3) cu 6-3, 7-6 (7/4), 7-6 (7/5), scrie digi24.ro.

Sârbul s-a impus după o partidă care a durat trei ore, ambii jucători făcând câte trei duble greșeli, grecul reușind nu mai puțin de 15 ași, Djokovic doar 7. Odată cu acest succes, campionul sârb, în vârstă de 35 de ani, care a cucerit pentru a zecea oară trofeul la competiția de la antipozi, a obținut al 22-lea său titlu de Mare Șlem, egalând astfel recordul rivalului său spaniol Rafael Nada, scrie Agerpres.

De asemenea, Djokovic va reveni de luni în fotoliul de lider al clasamentului ATP, pe care l-a ocupat anterior timp de 373 de săptămâni (record absolut). "Nole" nu a putut participa la ediția de anul trecut a Openului australian, câștigată de Nadal, sârbul fiind expulzat din Australia deoarece nu era vaccinat împotriva Covid-19. Djokovic are, începând de duminică, 11-2 în meciurile directe cu Tsitsipas, ultimele zece dueluri fiind tot atâtea victorii ale sârbului.

De partea cealaltă, Tsitsipas a jucat pentru prima dată finala de la Australian Open. Grecul a fost semifinalist anul trecut și a jucat pentru a doua oară în carieră o finală de Mare Șlem, după cea din 2021 de la Roland Garros, pierdută chiar în fața sârbului.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău