Noul termen limită stabilit de UE pentru o decizie privind tranzacția dintre Vodafone și Liberty va fi 23 iulie

  • 24 Mai 2019 19:55
Noul termen limită stabilit de UE pentru o decizie privind tranzacția dintre Vodafone și Liberty va fi 23 iulie

Comisia Europeană (CE) a fixat în 23 iulie termenul limită pentru a decide dacă va aproba tranzacția prin care Vodafone ar urma să preia activele Liberty Global Plc din Germania și Europa de Est, transmite Reuters.

Executivul comunitar, care supervizează politica de concurență în UE, a anunțat vineri într-un comunicat că părțile și-au depus angajamentele în 6 mai. Precedentul termen limită era în 9 iulie.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Vodafone ar putea fi nevoit să-și îmbunătățească oferta pentru a obține aprobarea autorităților de reglementare în vederea finalizării afacerii.

În 2018, operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone a acceptat să plătească 21,8 miliarde de dolari pentru a cumpăra o parte din activele Liberty Global din Europa. Tranzacția ar urma să facă din Vodafone cel mai mare furnizor de servicii broadband, cablu și telefonie mobilă din Europa cu 54 de milioane de consumatori și o acoperire de 110 milioane case și companii.

În decembrie 2018, Comisia Europeană a demarat o investigație amănunțită asupra acestei tranzacții. Eventualele probleme identificate de Comisiei pot fi rezolvate printr-o ofertă, de obicei de vânzare a unei divizii.

În România, achiziția operațiunilor Liberty Global de către Vodafone va crea o companie cu o cotă totală de piață de 25% după veniturile totale. Vodafone România este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă, iar UPC România operează a doua cea mai mare rețea de cablu din România, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodării (41% din numărul total). Compania creată în urma achiziției va putea oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă și de telefonie fixă, precum și servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienți mobili ai Vodafone România și pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România. 

Sursa:Agerpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău