Noul smartphone Galaxy S6 (FOTO-VIDEO)

  • 02 Martie 2015 11:16
Noul smartphone Galaxy S6 (FOTO-VIDEO)

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a dezvăluit duminică ultimul său smartphone din gama Galaxy S în încercarea de a recupera titlul de cel mai mare producător mondial de smartphone-uri de la rivalul american Apple, transmite Agerpres.

Galaxy S6 are o carcasă de metal în loc de una de plastic și de asemenea poate fi încărcat wireless, o noutate care ar urma să deschidă un nou capitol în industria telefoanelor inteligente. Unii analiști au apreciat că acesta este cel mai bun telefon creat vreodată de Samsung, după ce precedentul model, Galaxy S5, nu a reușit să-i impresioneze.

'Am ascultat de clienții noștri și am învățat din greșelile noastre', a declarat directorul diviziei de dispozitive mobile de la Samsung, J.K. Shin, în avanpremiera salonului Mobile World Congress, unde Galaxy S6 și Galaxy S6 edge au fost dezvăluite la 1 martie.


Potrivit estimărilor, în trimestrul patru 2014, Apple a devansat Samsung devenind cel mai mare producător mondial de smartphone-uri după ce a vândut un număr record de telefoane iPhone 6 și 6 Plus. În încercarea de a reveni în fața Apple, Samsung va lansa în data de 10 aprilie noul Galaxy S6 pe 20 de piețe din întreaga lume.


Pe lângă noutățile legate de cameră și ecran, Samsung a decis ca pentru Galaxy S6 să renunțe la unele aplicații interne care i-au nemulțumit pe utilizatori la versiunile precedente pentru că utilizau prea multă memorie. În plus, noile telefoane vor fi echipate cu procesoarele Exynos, de 64-biți și 14-nanometri, produse de Samsung în loc de chipurile produse de Qualcomm Inc. Grație noului sistem de încărcare wireless, noul Galaxy S6 este mai subțire (6,8 milimetri) decât precedentul Galaxy S5 (8,1 milimetri). Galaxy S6 Edge are o grosime de 7,0 milimetri.


Tot pentru a concura mai bine cu Apple, Samsung a introdus propriul său sistem de plăți mobile Samsung Pay ce va fi introdus pe piețele din SUA și Coreea de Sud în a doua jumătate a acestui an. Grație acestui sistem, lansat în parteneriat cu marile bănci și companii de cărți de credit americane, inclusiv Visa și MasterCard, utilizatorii vor putea să facă plăți mobile prin intermediul unui cititor de carduri magnetice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău