Noul Regulament de organizare și funcționare a claselor și grupelor cu program prelungit, publicat în Monitorul Oficial

  • 29 Aprilie 13:46
Noul Regulament de organizare și funcționare a claselor și grupelor cu program prelungit, publicat în Monitorul Oficial

Noul Regulament de organizare și funcționare a claselor și grupelor cu program prelungit, aprobat de Ministerul Educației și Cercetării, a fost publicat în Monitorul Oficial. Documentul stabilește durata, programul de activitate, finanțarea, precum și metodologia de calcul a salariului cadrelor didactice care activează în clasele și grupele cu program prelungit, informează Ministerul Educației și Cercetării.

 
Conform prevederilor noului document, suma minimă achitată de către părinți pentru acest serviciu va fi de circa 550 de lei per copil pentru 6 ore într-un grup de 25 de copii. Pentru același număr de copii, prețul serviciului cu durata de 3 ore va fi de circa 280 de lei. Costul poate varia în funcție de vechimea în muncă a cadrului didactic, dar nu ar trebui să depășească 634 de lei pentru 6 ore în cazul unei grupe cu 25 de copii. Costul va varia de la o instituție la alta în funcție de numărul de copii.
 
Aprobarea noului document a fost determinată și de necesitatea de a racorda prevederile regulamentare la multiplele solicitări din partea cadrelor didactice care activează în clasele și grupele cu program prelungit privind prezentarea modalității de calcul a salariului acestora.
 
Spre deosebire de documentul anterior, noul regulament propune, cu titlu de recomandare, o metodologie de calcul a salariului pentru funcțiile de cadru și asistent didactic în cadrul claselor și grupelor cu program prelungit. Plățile vor fi gestionate doar prin contul trezorerial al instituției.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău