Noul președinte al Ucrainei a cerut SUA să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei

  • 21 Mai 2019 10:38
Noul președinte al Ucrainei a cerut SUA să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei

Noul președinte ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a fost învestit luni oficial în funcție, a lansat un apel către SUA să-și înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei, într-o întâlnire cu o delegație a Statelor Unite, sosită la Kiev pentru ceremonia învestirii, informează agenția de presă oficială Ukrinform, preluat de Agerpres.

'SUA sunt un partener puternic și foarte serios al Ucrainei, în primul rând, în ceea ce privește depășirea agresiunii Rusiei. Nu putem face față singuri agresiunii Rusiei în Crimeea și în Donbas (estul separatist al țării). Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Aș dori să îndemn ca SUA să continue să înăsprească sancțiunile împotriva Federației Ruse', le-a transmis Zelenski oficialilor americani prezenți la Kiev, conform serviciului de presă al noului șef al statului ucrainean.

Totodată, Volodimir Zelenski a mulțumit Statelor Unite pentru rolul lor de lider în restabilirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și pentru sprijinul acordat în promovarea reformelor interne.

Noul președinte ucrainean a mulțumit, de asemenea, SUA pentru asistența oferită în domeniul securității. De altfel, SUA au transmis luni armatei ucrainene două radare moderne din clasa AN/TPQ-36 împotriva bateriilor de artilerie, a anunțat Ministerul Apărării ucrainean, indicând că predarea echipamentelor s-a desfășurat în cadrul unei ceremonii în localitatea Diviciki (regiunea Kievului), potrivit agenției de presă Unian. Din 2014, partenerii americani au furnizat Kievului 13 astfel de radare, conform agenției de presă menționate.

Armata ucraineană utilizează aceste radare în conflictul din estul țării cu rebelii separatiști proruși, sprijiniți de Moscova.

La întâlnirea cu delegația americană, condusă de ministrul energiei Rick Perry, Volodimir Zelenski a afirmat că este pregătit să transpună în practică reforme transparente, deschise și democratice în Ucraina. 'Avem un exemplu foarte bun - țara dumneavoastră. Reformarea Ucrainei pe ansamblu, în toate domeniile, se va desfășura nu după încetarea focului în Donbas, ci în paralel. Pentru că avem nevoie de aceasta.Vrem să devenim o țară europeană în ceea ce privește valorile și transparența', a spus el.

De asemenea, Zelenski i-a mulțumit președintelui american Donald Trump pentru felicitările adresate cu ocazia învestirii sale în funcție și și-a exprimat speranța într-o întâlnire bilaterală în curând. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
19
Cer fragmentat
Umiditate:72 %
Vint:3,1 m/s
Sun
21
Mon
22
Tue
22
Wed
23
Thu
24

Curs oficial BNM 06 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0000
USD 17.3920 -0.0000
RON 4.0272 -0.0000
UAH 0.6518 -0.0000
RUB 0.2515 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău