Noul ministru al muncii a depus jurământul

  • 10 Ianuarie 2023 13:41
Noul ministru al muncii a depus jurământul

Noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a depus astăzi jurământul. El a fost învestit în funcție după ce ieri Marcel spătari și-a anunțat demisia. Obiectivul fundamental al noului ministru este cel de reformare a sistemului social, transmite Radio Chișinău.

În cadrul ceremoniei de depunere a jurământului, președinta Maia Sandu a declarat că R. Moldova are nevoie de un sistem mai eficient de asistență socială, care să permită inclusiv prevenirea abuzurilor, iar ajutoarele sociale să fie temporare, care să încurajeze munca, precum și un sistem de asigurări sociale echitabil:

Prioritățile sunt clare – asigurarea continuității agendei de reforme. Avem nevoie de un sistem mai eficient de asistență socială și aceasta înseamnă în primul rând un sistem potrivit de evidență și urmărire a plăților sociale. Sistemul de asigurări sociale este un alt domeniu extrem de complex și problema principală este deficitul, sau sustenabilitatea acestui sistem. E important să continuăm reformele de îmbunătățire a sistemului, ca să fie unul echitabil”, spune Maia Sandu.

Premierul Natali Gavriliță a subliniat că prioritățile noului ministru sunt reformele în domeniul social, promovarea dreptului la muncă în condiții decente, dar și solidaritatea cu cei care se află în situații dificile.

 „Aceste două obiective se condiționează reciproc. Pentru că nu vom putea atinge dezideratul de a avea un stat cu o protecție socială adecvată atât timp cât nu vom avea o piață a muncii care să funcționeze după regulile respectate de către toți, generând astfel locuri de muncă și venituri care să ne permită nu doar să creștem alocațiile sociale, dar și calitatea serviciilor publice din această sferă”, a notat șefa executivului.

Alexei Buzu, care a fost director executiv la Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, a fost numit în funcția de ministru după demisia lui Marcel Spătari, anunțată luni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău