Noul guvern spaniol nu va include niciun ministru al stângii radicale Podemos

  • 03 Iunie 2018 17:28
Noul guvern spaniol nu va include niciun ministru al stângii radicale Podemos

Noul șef de guvern spaniol Pedro Sanchez, propulsat la putere de o alianță nesigură de partide rivale, depunea eforturi duminică pentru formarea unui guvern minoritar, despre care un consilier apropiat a afirmat că el nu va include niciun ministru al stângii radicale Podemos, relatează agenția Reuters.

Întrebată dacă vor fi miniștri ai Podemos în noul guvern, o purtătoare de cuvânt a lui Sanchez, Margarita Robles, a declarat la postul de radio Cadena Cope: ''Nu, nu. Poziția lui Pedro Sanchez este clară. Va fi un guvern al partidului socialist, un guvern minoritar''.

Socialistul Pedro Sanchez a depus jurământul sâmbătă ca șef al guvernului, pe care trebuie să-l formeze, după ce l-a îndepărtat de la putere pe conservatorul Mariano Rajoy.

Sanchez, un economist în vârstă de 46 de ani, fără experiență la guvernare, a depus jurământul în fața Regelui Felipe al VI-lea, la Palatul Zarzuela, în prezența lui Rajoy, care a fost înlăturat vineri de la putere printr-o moțiune de cenzură în parlament, precizează la rândul său AFP.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău