Noul Guvern a anulat interdicția privind deplasarea funcționarilor publici în Rusia, susține Igor Dodon

  • 29 Iulie 2019 15:25
Noul Guvern a anulat interdicția privind deplasarea funcționarilor publici în Rusia, susține Igor Dodon

Noul Guvern al R.Moldova a anulat toate interdicțiile privind deplasarea funcționarilor publici în Rusia, susține președintele Igor Dodon.

Potrivit agenției INFOTAG, șeful statului a menționat la un post de televiziune că această interdicție a fost instituită de Guvernul Filip în martie 2017.

"Miniștrilor, deputaților și altor funcționari de stat li s-a interzis să meargă în Rusia pe motiv că acest lucru este periculos pentru ei. Iată asemenea acțiuni ale fostei guvernări au condus la faptul că Moldova și-a stricat relațiile atât cu Rusia, cât și cu Occidentul. Și acum noi, Președintele și noul Guvern, ne ocupăm de restabilirea acestor relații", a spus Dodon.

Potrivit șefului statului, Guvernul a anulat acest ordin.

"Au fost date dispoziții corespunzătoare Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și altor structuri. Despre aceasta deja nimeni nu-și mai amintește. La Moscova au fost deja deputați ai Parlamentului, inclusiv din partea blocului de dreapta, a mers vicepremierul pentru Reintegrare, precum și ministrul Apărării", a spus Dodon.

Președintele speră că "va avea loc și întâlnirea miniștrilor de Externe, dar și premierul Maia Sandu ar trebui să facă o vizită la Moscova".

"Ea a primit invitația din partea prim-ministrului rus Dmitri Medvedev", a reamintit Igor Dodon. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău