Noul director INL al Ambasadei SUA, în vizită de lucru la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

  • 12 Iunie 15:45
Noul director INL al Ambasadei SUA, în vizită de lucru la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Astăzi, 12 iunie, șeful Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, a primit în vizită de lucru pe Bryan Schubert, noul Director al Secției Justiție Penală și Aplicare a Legii (INL) din cadrul Ambasadei SUA la Chișinău. Potrivit Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, scopul acestei vizite a fost prezentarea noului director și consolidarea relațiilor de cooperare bilaterală.

În cadrul întrevederii, Ruslan Galușca a prezentat situația actuală la frontierele Republicii Moldova, subliniind provocările cu care se confruntă Poliția de Frontieră, precum migrația ilegală, traficul de substanțe narcotice și de muniții. Discuțiile au evidențiat interesul partenerilor americani în aceste probleme și au propus identificarea în comun a soluțiilor eficiente pentru combaterea acestora”, menționează Poliția de Frontieră. 

În cadrul întrevederii s-a discutat despre proiectele aflate deja în derulare și despre perspectivele viitoare de cooperare. Un punct important pe agenda întâlnirii a fost oferirea unei asistențe pe linie de renovare a infrastructurii sectoarelor de frontieră care se află în stare critică, fiind subliniată necesitatea alinierii la standardele europene a tuturor activităților frontaliere.

Reprezentanții Ambasadei SUA și-au reiterat angajamentul de a sprijini Poliția de Frontieră a Republicii Moldova în eforturile sale de a combate provocările și riscurile la frontieră”, se mai arată în comunicatul de presă. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:3,6 m/s
Mon
22
Tue
21
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău