Noul director al CNA, Alexandr Pînzari, a fost prezentat colectivului

  • 27 Octombrie 2023 10:35
Noul director al CNA, Alexandr Pînzari, a fost prezentat colectivului

Noul director al Centrului Național Anticorupție /CNA/, Alexandr Pînzari, numit în funcție ieri de Legislativ, a fost prezentat efectivului în această dimineață de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, comunică MOLDPRES.

La eveniment, speakerul a menționat că fenomenul corupției este o amenințare directă la adresa securității naționale, iar CNA are misiunea de a acționa ferm pentru a descuraja tentativele de corupere și amenințările la adresa proceselor democratice din Republica Moldova.

„În Strategia Națională de Securitate sunt definite clar două amenințări, dintre care una este corupția, care atentează direct la procesele democratice din țara noastră. Sarcina instituțiilor anticorupție este de a trata cu maximă responsabilitate această amenințare, de aceea este necesar să vă concentrați toate eforturile pentru a stârpi aceste tentative. Legislativul va acorda tot suportul pentru a susține instituțiile în lupta contra corupției, iar de la dumneavoastră se așteaptă mai mult curaj”, a opinat Grosu. 

Noul director CNA, Alexandr Pînzari, a dat asigurări că efectivul Centrului este unul profesionist și dispune de capacitățile necesare pentru a face față provocărilor și sarcinilor puse în fața sa. ”Ne vom concentra în continuare pe combaterea corupției la toate nivelurile și vom asigura aplicarea legii în domeniul nostru de competență”, a punctat Pînzari.

Alexandr Pînzari a fost numit ieri în funcția de director al Centrului Național Anticorupție pentru un mandat de cinci ani, după ce Legislativul a luat act de cererea de demisie a lui Iulian Rusu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău