Noul comandant al trupelor ruse din Ucraina recunoaște pentru prima oară că Rusia are probleme pe front

  • 19 Octombrie 2022 11:45
Noul comandant al trupelor ruse din Ucraina recunoaște pentru prima oară că Rusia are probleme pe front

Generalul rus însărcinat cu operațiunile ilegale din Ucraina a recunoscut într-un interviu că situația din regiunea Herson, importantă din punct de vedere strategic, este „dificilă”.

Generalul Serghei Surovikin a acordat un interviu agenției ruse de presă de stat TASS, în care a fost întrebat care este situația la zi pe frontul din Ucraina. „În general, situația în zona operațiunii militare speciale poate fi descrisă ca tensionată”, a răspuns noul șef al trupelor ruse din Ucraina.

„Inamicul nu renunță să atace pozițiile trupelor ruse. În primul rând, acest lucru se întâmplă pe direcțiile Kupiansk, Krasnolimanski și Nikolaev - Krivoi Rog. Inamicul este un regim criminal care îi împinge pe cetățenii ucraineni la moarte. Ucrainenii și noi suntem un singur popor și dorim un singur lucru: Ucraina să fie independentă de Occident și de NATO, un stat prieten cu Rusia”, spune generalul Serghei Surovikin.

În ciuda contraofensivei declanșate de ucraineni și a cuceririlor teritoriale din ultima vreme, generalul rus pretinde că Ucraina folosește o tactică kamikaze.

Noul comandant al trupelor ruse din Ucraina, supranumit „generalul Armaghedon”, susține că Ucraina trimite pe front recruți fără antrenament, cu moralul scăzut, care sunt împușcați dacă încearcă să fugă de pe câmpul de bătălie, în timp ce strategia Rusiei, dictată de „Comandantul Suprem”, este de a-și proteja propriii soldați.

Surovikin pretinde că Ucraina pierde până la 1.000 de soldați pe zi și spune că regimul de la Kiev plănuiește lovituri împotriva infrastructurii din Herson, care pot duce la pierderi masive de vieți omenești în rândul populației civile.

Minciunile „generalului Armaghedon”

„Regimul ucrainean încearcă să penetreze defensiva noastră. Pentru asta, forțele ucrainene folosesc toate rezervele disponibile. Practic, sunt soldați care nu au parcurs întregul antrenament. De fapt, conducerea Ucrainei îi condamnă la pieire. Ca regulă generală, aceste unități au moralul scăzut. Pentru a-i împiedica să fugă de pe front, autoritățile ucrainene folosesc detașamente de naționaliști care împușcă pe oricine încearcă să părăsească câmpul de bătălie”, a mai spus Suvorikin, care pretinde că pierderile ucrainenilor se cifrează la 600 - 1.000 de soldați pe zi.

În același timp, el susține că strategia Rusiei este de a-și proteja soldații, în ciuda tot mai multor mărturii că soldații recrutați în urma decretului de mobilizare semnat de Vladimir Putin sunt trimiși pe front fără pregătire, fără antrenament și provizii și chiar fără arme.

„Noi avem o strategie diferită. Comandantul Suprem a spus deja lucru acesta. Nu ne străduim să înaintăm mult, protejăm fiecare soldat și «tocăm» sistematic înaintarea inamicului”, a mai spus generalul Serghei Surovikin. El a mai spus că Ucraina plănuiește bombardarea unui baraj în regiunea Herson, care ar conduce la multe pierderi de vieți omenești.

„Avem informații despre posibilitatea ca regimul de la Kiev să folosească metode de război interzise în zona orașului Herson, despre pregătirea de către Kiev a unui atac masiv cu rachete asupra barajului de la centrala hidroelectrică Kahovskaia și a unui atac cu rachete și artilerie asupra orașului Herson. Aceste acțiuni pot conduce la distrugerea infrastructurii unui mare centru industrial și la mari pierderi de vieți omenești în rându populației civile.”

Populația civilă va fi evacuată din Herson

Guvernatorul numit de Rusia la conducerea regiunii ucrainene Herson a anunțat că populația civilă va fi evacuată dintr-o parte a regiunii, avertizând că se așteaptă o escaladare a ostilităților.

Pe 18 octombrie, Vladimir Saldo a anunțat o „strămutare organizată și treptată” a civililor din patru localități de pe malul drept al fluviului Nipru. „Am luat o decizie dificilă, dar corectă, de a anunța transferul organizat al populației civile din localitățile Berislav, Belozerski, Snigiriovski și Aleksandrovski pe malul stâng al Niprului”, a spus Saldo, adăugând că „acolo unde operează armata, nu există loc pentru civili”.

Continuarea pe ziare.com.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
29,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,09 m/s
Sat
27
Sun
28
Mon
24
Tue
26
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău