Noul ambasador ucrainean la Berlin îndeamnă Germania să nu primească „dezertori ruși”

  • 30 Octombrie 2022 18:43
Noul ambasador ucrainean la Berlin îndeamnă Germania să nu primească „dezertori ruși”

Noul ambasador ucrainean în Germania, Oleksii Makeiev, a atenționat Germania să nu accepte pe teritoriul său obiectori de conștiință ruși, transmite duminică DPA, citată de Agerpres.

‘Ar fi greșit din partea Germaniei să primească dezertori ruși’, a spus Makeiev pentru săptămânalul Bild am Sonntag, descriindu-i pe aceștia drept un ‘risc de securitate’.

Rușii care au fugit din țară după ce Kremlinul a anunțat o mobilizare parțială sunt ‘bărbați tineri care nu au regrete, dar vor să evite serviciul militar’, a afirmat ambasadorul ucrainean.

El și-a început oficial mandatul luni, succedându-i lui Andrii Melnik, care s-a făcut cunoscut prin criticile sale neobișnuit de aspre la adresa guvernului german.

Makeiev a spus că, în calitate de ambasador, vrea să asigure că solidaritatea germană cu Ucraina va continua, dar că este nevoie de ‘mai multă viteză’.

‘Când mă uit la acțiunile Germaniei în acest război, mă gândesc câteodată: o mașină sport germană care rulează pe autostradă cu 30 km/h’, a comentat el.

Germania ajută în cele din urmă, ‘însă numai când este aproape prea târziu’, a adăugat noul ambasador ucrainean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău