Nouă zimbri dintr-o rezervație din Suedia au fost aduși în Munții Țarcu

  • 29 Aprilie 2017 20:05
Nouă zimbri dintr-o rezervație din Suedia au fost aduși în Munții Țarcu

Nouă zimbri, șapte femele și doi masculi, au fost aduși în Munții Țarcu, din județul Caraș-Severin, din rezervația Avesta, Suedia, urmând ca peste două luni să fie lăsați în libertate, transmite Mediafax.ro.

Potrivit Rewilding Europe, cele nouă exemplare au fost aduse în comuna Armeniș, din județul Caraș-Severin, în urmă cu câteva zile, în cadrul unui proiect inițiat în anul 2012 de repopulare cu zimbri a Carpaților Meridionali.

Zimbrii provin din rezervația Avesta, din Suedia, și vor sta într-o zonă de aclimatizare timp de aproximativ două luni. Aici se vor adapta la mediul sălbatic și vor învăța să supraviețuiască în natură.

„Un nou grup de nouă bizoni europeni a ajuns în regiunea de repopulare din Carpații Meridionali, marcând cu succes cea de-a patra inițiativă de eliberare a zimbrilor de către Rewilding Europe și WWF-România. Înainte de a li se permite să circule liberi și astfel se vor alătura populației de zimbri care au fost eliberați în sălbăticie începând cu anul 2014, noul grup va fi supus unei perioade de aclimatizare de două luni”, transmite Rewilding Europe, prin intermediul unui comunicat de presă.

WWF-România și Rewilding Europe au demarat în anul 2012 o inițiativă de reintroducere a zimbrilor în Munții Țarcu, parte din teritoriul pe care erau răspândiți până acum circa 200 de ani, primul transport având loc în mai 2014. În fiecare an de atunci, în primăvară sau la început de vară, au avut loc noi transporturi de zimbri de la centre de reproducere și rezervații naturale din Europa, din țări precum Belgia, Germania, Italia sau Suedia.

În prezent, în Munții Țarcu și în Vânători Neamț există aproximativ 50 de zimbri liberi. WWF-România și Rewilding Europe s-au angajat să aducă cel puțin 100 de exemplare până în anul 2020, cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene.

Toate exemplarele transportate până acum în Munții Țarcu se află în libertate din iunie și respectiv septembrie 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău