Noua Zeelandă relaxează lockdown-ul național, după scăderea numărului de infectări cu varianta Delta

  • 06 Septembrie 2021 10:30
Noua Zeelandă relaxează lockdown-ul național, după scăderea numărului de infectări cu varianta Delta

Regiuni extinse din Noua Zeelandă vor ieși din lockdown după ce numărul cazurilor de COVID-19 a continuat să scadă, a anunțat luni prim-ministrul acestei țări, Jacinda Ardern, informează DPA, citat de AGERPRES.

Noua Zeelandă a raportat 20 de cazuri noi de COVID-19 cu transmitere comunitară, luni, iar focarul descoperit în Auckland a ajuns la un total de 821 de cazuri.

Noua Zeelandă a fost plasată într-un lockdown național foarte strict la doar câteva ore după ce un singur caz de COVID-19 a fost detectat în data de 18 august. Atunci, toate școlile și magazinele neesențiale au fost închise.

Jacinda Ardern a spus că în majoritatea regiunilor din Noua Zeelandă aceste restricții vor fi relaxate începând de miercuri.

Totuși, vor exista noi dispoziții pe care rezidenții neozeelandezi vor trebui să le respecte, inclusiv purtarea obligatorie a măștii sanitare în spațiile închise și limitarea reuniunilor la 50 de persoane în spații închise și la 100 de persoane în exterior.

„Delta a schimbat datele jocului și pentru a o învinge trebuie să ne schimbăm și noi planul de joc", a declarat Jacinda Ardern, referindu-se la varianta Delta a noului coronavirus, considerată mult mai infecțioasă în comparație cu tulpina originală.

„Ne-am descurcat atât de bine pentru a ține acest focar sub control... suntem aproape să îl eliminăm, dar nu trebuie să lăsăm garda jos", a adăugat prim-ministrul Noii Zeelande.

Regiunea Auckland, epicentrul focarului, va rămâne în lockdown strict, iar restricțiile antiepidemice din acest oraș neozeelandez vor fi reanalizate pe 13 septembrie.

Acesta a fost primul lockdown decretat la scară națională în Noua Zeelandă după cel impus în martie 2020, când întreaga țară a fost plasată sub incidența celui mai înalt nivel de restricții antiepidemice pentru șase săptămâni.

Noua Zeelandă, care are o populație de aproximativ 5 milioane de locuitori, a raportat peste 3.400 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, precum și 27 de decese asociate acestei maladii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău