Nouă tiruri cu ajutoare umanitare din România au ajuns la Chișinău

  • 14 Aprilie 2016 19:04
Nouă tiruri cu ajutoare umanitare din România au ajuns la Chișinău

Douăzeci de mii de colete cu produse alimentare vor fi repartizate persoanelor cu dizabilități grave din Republica Moldova, din ajutorul umanitar oferit de Guvernul României.

Deocamdată, la Chișinău au ajuns 9 tiruri în care au încăput 12 500 de cutii, iar restul va ajunge săptămâna viitoare. De mâine, coletele urmează să fie repartizate în raioane.

Fiecare colet conține conserve de legume, de pateu și de carne, orez, făină, spaghete și câte un kg de mălai, cu o masă totală de 12 kg, în valoare de aproximativ 30 de euro. Este un ajutor pentru cei mai nevoiași cetățeni ai Republicii Moldova în perioada sărbătorilor Pascale, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca.

”Noi ne dorim ca aceste pachete de alimente să ajungă în toate raioanele Republicii Moldova și să fie un mic gest de mângâiere din partea României pentru cei mai puțin norocoși decât noi. Ne dorim ca aceste pachete să ajungă până la Paști la toți destinatarii pe care i-am identificat împreună cu autoritățile de la Chișinău”, a declarat Marius Lazurca.

Valoarea lotului care a ajuns deja la Chișinău este de 290 de mii de euro, iar alte colete în valoare de 180 de mii de euro vor ajunge în Republica Moldova săptămâna viitoare, a menționat directorul executiv de la rezerva de stat Bacău, Valentin Ivancea.

”Toate produsele sunt din România, cu certificate de calitate, cu certificate de siguranță alimentară. Toate au fost ambalate în Bacău”, a declarat Valentin Ivancea.

Beneficiarii pachetelor cu ajutoare românești au fost selectați din rândul persoanelor cu dizabilități severe, a declarat vicepremierul pe probleme sociale, Gheorghe Brega.

”Beneficiarii o să fie toate categoriile cu dizabilități grave din copilărie. O să fie repartizate începând de mâine, primul lot o să meargă în raionul Briceni, Ocnița și Glodeni. România ne dă, ne ajută, numai uitați-vă câte grădinițe, câte școli reparate. Sângele apă nu se face”, a declarat Gheorghe Brega.

Săptămâna trecută s-a finalizat transportul primului lot de ajutoare umanitare din România, cu 1100 de tone de zahăr, care a fost repartizat în mod prioritar instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar, dar și persoanelor nevoiașe. Pe lângă asta, urmează să fie adus și un lot de păcură, după ce partea română va selecta firma transportatoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău