Nouă școli din sudul R.Moldova vor fi asigurate cu laboratoare digitale moderne, pentru a studia profesiile viitorului

  • 18 Mai 13:41
Nouă școli din sudul R.Moldova vor fi asigurate cu laboratoare digitale moderne, pentru a studia profesiile viitorului

Nouă școli din sudul țării vor fi dotate cu spații de învățare și predare, special amenajate, asigurate cu echipamente digitale moderne, pentru a studia profesiile viitorului.

Instituțiile au fost selectate în cadrul inițiativei „Laboratoare Digitale”, transmite MOLDPRES.

Școlile din regiunea de sud a țării au fost selectate după ce și-au depus dosarele în cadrul inițiativei organizată de către proiectul „Tekwill în fiecare școală”, dezvoltată cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, sub egida „EU4Moldova: Startup City Cahul” și cu susținerea financiară a partenerilor externi de dezvoltare - Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Suedia și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) Moldova.

„Proiectul „Laboratoare Digitale” vine să susțină studierea interactivă și calitativă a tehnologiilor informaționale încă de pe băncile școlii. Spațiile se vor diferenția de sălile de clasă obișnuite prin amenajarea mobilierului, tehnologiile utilizate și modalitatea de conlucrare în grup, dar și lucrul individual. Laboratoarele moderne care vor fi create vor oferi mai multe oportunități și posibilități pentru ca procesul de studiere și predare să fie realizat cât mai interactiv, iar elevii să beneficieze de tehnică modernă pentru a-și dezvolta abilitățile, creativitatea și competențele”, a explicat Tatiana Alexeev, manager de proiect „Tekwill în fiecare școală”.

În total, 234 de instituții de învățământ din țară care fac parte din programul „Tekwill în fiecare școală” au avut posibilitatea de a se înscrie în cadrul inițiativei „Laboratoare Digitale”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Wed
19
Thu
20
Fri
20
Sat
20
Sun
21

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău