Nouă polițiști de frontieră au obținut dreptul de a purta „Bereta de Onoare a Poliției de Frontieră”

  • 04 Iunie 2022 17:45
Nouă polițiști de frontieră au obținut dreptul de a purta „Bereta de Onoare a Poliției de Frontieră”

Pe poligonul Centrului de instruire din satul Zagarancea, raionul Ungheni, sâmbătă, 4 iunie, a avut loc cea de-a șaptea ediție a concursului „Bereta de Onoare a Poliției de Frontieră”, în urma căruia din 30 de participanți nouă și-au adjudecat dreptul de a purta „Bereta de Onoare”, informează Radio Chișinău.

Cei 30 de participanți au avut de parcurs un traseu de aproximativ 6,4 km, unde au avut de trecut prin obstacole precum deplasarea cu masca antigaz prin fum, târâtul sub plasă ghimpată, flotări, traversarea cursului de apă în picioare fără a admite să fie udată arma, deplasarea cu greutăți pe porțiuni de câteva zeci de metri, tragerea cu arma pistol din dotare și ulterior arma mitralieră din dotate.

Doar zece participanți au trecut la etapa de luptă corp la corp, însă, în urma probei finale, învingători au ieșit nouă polițiști de frontieră, care vor purta cu mândrie Bereta de Onoare, potrivit unui comunicat al MAI.

La ceremonia de acordare a Beretelor a participat ministrul de Interne, Ana Revenco, și șeful Poliției de Frontierei, Rosian Vasiloi.

„Bereta de Onoare a Poliției de Frontieră” este un însemn al excelenței profesionale ce se acordă prin concurs ofițerilor și subofițerilor cu rezultate deosebite în misiunile de serviciu și nivel înalt de pregătire.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău