Nouă persoane vor fi judecate pentru trafic de influență asupra angajaților ASP din nordul Republicii Moldova

  • 07 Martie 09:55
Nouă persoane vor fi judecate pentru trafic de influență asupra angajaților ASP din nordul Republicii Moldova

Nouă persoane, printre care și un instructor auto, vor fi judecați pentru corupere pasivă și trafic de influență asupra angajaților Secțiilor de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto (SÎT CCA) Bălți și Edineț, a informat astăzi, 7 martie, oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție.

Potrivit sursei citate, procurorii au stabilit cei nouă au susținut că au influență în privința angajaților SÎT CCA Bălți și Edineț, pentru ai influența pe aceștia la evaluarea cu succes a examenelor de calificare auto a candidaților în vederea obținerii permisurilor de conducere și pentru organizarea reînmatriculării unor unități de transport, pentru care fapt au primit, precum și au oferit mite în sume ce variază de la 300 la 600 euro.

De menționat că, doi învinuiți au colaborat cu organul de urmărire penală și procurori, recunoscând faptele incriminate. Totodată, șapte învinuiți vina în comiterea infracțiunilor nu au recunoscut-o.

Actualmente, învinuiții sunt cercetați în stare de libertate, iar examinarea cauzelor penale este efectuată de către judecătoria Bălți.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 100 000 la 200 000 lei și respectiv amendă în mărime de la 100 000 la 150 000 lei sau cu închisoare de până la 6 ani.

Procuratura a mai menționat că, în privința persoanelor care au obținut ilicit permise de conducere, a fost sesizată Agenția Servicii Publice în vederea inițierii procedurii de anulare a acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău