Nouă persoane candidează la funcția de Guvernator BNM

  • 22 Februarie 2016 17:36
Nouă persoane candidează la funcția de Guvernator BNM

Președintele Parlamentului Andrian Candu va convoca marți, 23 februarie, prima ședință a Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, după ce nouă persoane și-au depus dosarul în concursul pentru funcția de șef al BNM.Șapte persoane și-au depus dosarele chiar în ultima zi de concurs. Este vorba de  Sergiu Cioclea,  specialist…

Președintele Parlamentului Andrian Candu va convoca marți, 23 februarie, prima ședință a Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, după ce nouă persoane și-au depus dosarul în concursul pentru funcția de șef al BNM.

Șapte persoane și-au depus dosarele chiar în ultima zi de concurs. Este vorba de  Sergiu Cioclea,  specialist în bănci, management și finanțe corporative; Serghei Melnic, președintele unei companii de consultanță corporativă; Valeriu Chițan, membru al Curții de Conturi și Victor Timotin, specialist în consultanță strategică. De asemenea, la funcția de guvernator candidează: Gheorghe Dimitrov, manager în relații de afaceri,  Sergiu Iachim - consultant financiar  și Vladimir Munteanu, consilier FMI. Anterior și-au depus dosarele analistul financiar Roman Cernâșev și fondatorul unei companii de investiții, Vadim Brânzan.

Dorin Drăguțanu și-a anunțat demisia din funcția de guvernator al BNM în luna septembrie, denunțând presiuni politice asupra sa.


CV-urile candidaților pot fi vizualizate aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău