Nouă cazuri de trafic ilicit de bunuri înregistrate la frontiera de stat în ultima săptămână

  • 30 Ianuarie 08:38
Nouă cazuri de trafic ilicit de bunuri înregistrate la frontiera de stat în ultima săptămână

La ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 336 de evenimente cu documentarea a 350 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova.

Astfel, 50 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei, iar 42 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, au fost înregistrate 240 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi și nouă cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 61 de procese verbale și 263 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 892 850 lei și încasarea amenzilor de 307 450 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 278 de cetățeni străini, dar și 63 de mijloace de transport. Au fost declanșate 301 consemne, dintre care 20 de consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 281 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 271 497 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 82 089 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România - 53% din totalul de traversări, iar 29% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 18% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 1 320 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:2,57 m/s
Sun
9
Mon
6
Tue
1
Wed
2
Thu
6
Arhivă Radio Chișinău