Noua Caledonie | Un bărbat a fost atacat mortal de un rechin

  • 28 Februarie 2021 15:50
Noua Caledonie | Un bărbat a fost atacat mortal de un rechin

Un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost atacat mortal de un rechin, duminică, în timp ce înota în largul unei insule din zona Nouméa, pe teritoriul francez al Noii Caledonii, a anunțat securitatea civilă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit primelor informații disponibile, victima este un navigator care înota în apropierea ambarcațiunii sale, ancorată în largul insulei Maitre, din regiunea Nouméa.

"Potrivit martorilor, bărbatul a fost mușcat de picior de un rechin de aproximativ patru metri. El a murit la sosirea echipei de salvare trimisă cu elicopterul", a declarat pentru AFP un agent de la securitatea civilă.

Potrivit site-ului Les Nouvelles-Calédoniennes, rechinul ar fi rupt piciorul bărbatului care a murit în urma unui stop cardiac.

Situată la douăzeci de minute de Nouméa, insula Maitre, care găzduiește hoteluri și restaurante și unde pot fi efectuate activități nautice, este foarte frecventată în weekend.

Atacul a avut loc la câțiva zeci de metri de mal, iar zona a fost evacuată de pompieri, notează AFP.

Primăria din Nouméa a emis un ordin care interzice înotul și sporturile nautice la mai puțin de 300 de metri de mal în jurul insulei până luni inclusiv.

Celelalte plaje nu au fost închise, însă municipalitatea a solicitat înotătorilor să fie "extrem de vigilenți". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău