Noua bancnotă de 10 lire sterline atrage criticile britanicilor. Citatul care stârnește controverse

  • 18 Iulie 2017 19:22
Noua bancnotă de 10 lire sterline atrage criticile britanicilor. Citatul care stârnește controverse

Banca Angliei prezintă astăzi noua bancnotă de 10 lire sterline, care urmează să intre în circulație mai târziu anul acesta. Mulți britanici și-au exprimat însă nemulțumirea vizavi de designul acesteia, mai exact de citatul înscris pe ea.

Pe noua bancnotă este imprimat chipul celebrei scriitoare Jane Austin și inscripționat un citat din Mândrie și Prejudecată: "Declar, în cele din urmă, că nu există plăcere mai mare ca cititul", potrivit MEDIAFAX.

Iar de aici încep controversele și nemulțumirile. În contextul original, Caroline Bingle, personajul care rostește aceste cuvinte, este mai mult decât nesinceră.

Bingley nu este deloc interesată de literatură, ci pretinde că este un cititor avid, doar pentru a atrage atenția personjului masculin Darcy.

 

Așa cum notează The Guardian, Bingley rostește cuvintele pentru a-l impresiona pe Darcy, în timp ce stă lângă el când acesta citește.

Mulți britanici au luat cu asalt rețelele de socializare, mai ales Twitter, criticând Banca Angliei de lipsă de documentare.

Nu este prima dată când o bancnotă produce nemulțumiri în Marea Britanie. Vorba "să ai un portofel gras" a căpătat brusc un alt sens, după ce Banca Angliei a lansat bancnota de 5 lire sterline, la finalul anului trecut. Motivul? Bancnota este făcută din polimer, mult mai rezistentă, și urme de seu folosit la producerea săpunurilor, lumânărilor și câteodată a unor produse alimentare.

Englezii vegani și vegetarieni au luat cu asalt Twitter-ul pentru a-și scrie nemulțumirea și pentru a iniția o petiție online, insistând ca bancnota să fie oprită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău