Nou val de atacuri asupra Odessei. Cea mai mare biserică ortodoxă din oraș, bombardată de ruși

  • 23 Iulie 2023 10:15
Nou val de atacuri asupra Odessei. Cea mai mare biserică ortodoxă din oraș, bombardată de ruși

Rusia a lansat duminică un alt val de atacuri pe timp de noapte asupra portului Odesa de la Marea Neagră, în urma bombardamentelor o persoană fiind ucisă și 18 rănite, inclusiv patru copii. Atacurile au afectat infrastructura rezidențială, iar cea mai mare biserică ortodoxă din oraș, veche de peste două secole, a fost, de asemenea, lovită, relatează Reuters.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că după miezul nopții Rusia a lansat rachete Onyx de înaltă precizie și rachete de croazieră Kalibr asupra Odesei, scrie news.ro.

„Odesa: un alt atac nocturn al monștrilor", a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, pe aplicația de mesagerie Telegram. „Din păcate, avem un civil care a fost ucis", a anunțat guvernatorul.

Dintre cei 18 răniți, 14 au fost spitalizați, inclusiv trei copii.

Agenția de știri RBC-Ucraina a informat că cea mai mare biserică ortodoxă din oraș, Catedrala Spaso-Preobrajenski, sfințită în 1809, a fost grav avariată în urma atacurilor.

Videoclipuri pe rețelele sociale arată dărâmături în interiorul unei biserici în care s-a declanșat și un incendiu, în timp ce un bărbat îndurerat merge și repetă: „Biserica nu mai este".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău