Nou record mondial la Cubul Rubik: Un băiat a avut nevoie de doar 3,13 secunde pentru a-l rezolva

  • 17 Iunie 2023 19:00
Nou record mondial la Cubul Rubik: Un băiat a avut nevoie de doar 3,13 secunde pentru a-l rezolva

Max Park, un american de 21 de ani, a intrat în Cartea Recordurilor după ce a rezolvat un Cub Rubik 3x3x3 în doar 3,13 secunde. Tânărul, ambasador oficial al Cubului Rubik, a doborât recordul anterior stabilit de chinezul Yusheng Du în 2018, scrie The Guardian. Tânărul în vârstă de 21 de ani a doborât recordul anterior de 3,47 secunde, stabilit de chinezul Yusheng Du în 2018 și a intrat în Cartea Recordurilor Guinness cu ocazia evenimentului Pride in Long Beach 2023 din California. „Atmosfera a fost electrizantă”, a declarat tatăl lui Park, Schwan Park, pentru Guinness Book, transmite digi24.ro.

 „Toată lumea știa că a doborât recordul și cred că aproape toată lumea era în stare de șoc”. Schwan a descris recordul 3x3x3 ca fiind „crème de la crème” a titlurilor de cubing, după ce fiul său l-a adăugat la o serie de alte recorduri pe care le deține, inclusiv recordurile mondiale de rezolvare unică și de rezolvare medie pentru cubul 4x4x4, cubul 5x5x5, cubul 6x6x6 și cubul 7x7x7. Park a devenit cunoscut la nivel mondial după ce a apărut în documentarul Netflix din 2020 The Speed Cubers, în care a jucat alături de colegul său campion și bun prieten Feliks Zemdegs.

La vârsta de doi ani, Park a fost diagnosticat cu autism, iar părinții au fost nevoiți să caute modalități de a-i dezvolta abilitățile motorii fine. După ce a luat în mână un cub Rubik, aceștia și-au dat seama că puzzle-ul ar putea fi de ajutor. Părinții săi au început să înțeleagă beneficiile folosirii cubului ca un fel de terapie și au folosit competițiile ca mijloc de a-l învăța reguli sociale, cum ar fi să stea la coadă și să-și aștepte rândul. „A fost o șansă uriașă pe care urma să o exploatăm pentru dezvoltarea socială a lui Max”, a declarat tatăl lui Park în documentarul Netflix.

Ghidat de motto-ul său „nu gândi, doar rezolvă”, Park a devenit campion mondial la cubul Rubik la vârsta de 15 ani. A urmat o serie de alte titluri, iar acum este ambasador oficial al Rubik’s.  


Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău