Notre-Dame: Un naos provizoriu va fi realizat în curtea Spitalului Hôtel-Dieu din Paris

  • 09 Septembrie 2019 19:10
Notre-Dame: Un naos provizoriu va fi realizat în curtea Spitalului Hôtel-Dieu din Paris

Un naos provizoriu, cu o lungime de 55 de metri, va fi construit în apropiere de Catedrala Notre-Dame din Paris, a anunțat Martin Hirsch, actualul director general al departamentului de Asistență publică - Spitale din capitala franceză, potrivit lefigaro.fr, preluat de Mediafax.ro

După cum a promis pe 16 aprilie, la o zi după incediul care a distrus parțial Catedrala Notre-Dame, Martin Hirsch a anunțat construirea unei structuri temporare în proximitatea monumentului. Edificiul, cu o lungime de 55 de metri, 13,5 metri lățime și 16 metri înălțime, va fi realizat din lemn de arhitecta Anne Démians.

În ceea ce privește noua construcție, un proiect pe termen determinat a fost propus în cea de-a doua zi de după incendiul care a distrus structura gotică și se estimează că va fi inaugurată în primăvara anului 2020, la un an de la dezastru.

 

Publicația Le Journal du Dimanche (JDD) a relatat că Spitalul Hôtel-Dieu din Paris, situat în apropierea catedralei, va găzdui "naosul temporar" în grădina sa interioară.

 Totodată, publicația JDD a relatat că proiectul va fi construit din elemente prefabricate în uzină, montabile într-o lună și că va costa aproximativ 2 milioane de euro, sumă de bani obținută integral din donații.

"Nu este încă finalizat, dar este pe calea cea bună", a precizat Martin Hirsch. Tot acesta a afirmat că proiectul a cucerit-o pe Anne Hidalgo, primarul actual al Parisului.

Pe 15 aprilie, Catedrala Notre-Dame, care era vizitată anual, în medie, de 12 milioane de persoane, a fost parțial distrusă, fleșa și o mare parte din acoperiș, care conțineau mai multe sute de tone de plumb, prăbușindu-se sub flacări.

Pe 11 mai, Adunarea Națională a Franței a adoptat un proiect de lege referitor la restaurarea Catedralei Notre-Dame în cinci ani, un termen considerat de unii experți "ambițios". Experții au estimat că restaurarea ar urma să coste între 600 și 700 de milioane de euro.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău