Notarii au închis ușile birourilor și activează doar în bază de programări prealabile (bizlaw.md)

  • 02 Aprilie 2020 09:50
Notarii au închis ușile birourilor și activează doar în bază de programări prealabile (bizlaw.md)

Birourile notarilor din Republica Moldova vor activa cu ușile închise și doar în baza de programări prealabile în limitele programului de lucru stabilit pe perioada stării de urgență, scrie bizlaw.md

Potrivit unui anunț făcut public de Camera Notarială din Republica Moldova, programările și consultațiile în materie notarială vor fi efectuate prin telefon, iar notarii vor asigura afișarea la sediul biroului a unui anunț, care va conține date privind programul de lucru, numărul de telefon și email la care notarul va oferi consultații și primi actele necesare. Solicitanții actelor notariale se vor prezenta la biroul notarului, doar la ora stabilită și doar pentru semnarea actelor întocmite, cu echipamente de protecție (măști, mănuși). Accesul se va face cu restricționarea intrării concomitente a mai multor persoane, reieșind din recomandările autorităților.

Notarul va chestiona în prealabil solicitantul actului notarial privind încadrarea acestuia în grupurile de risc cu completarea unei declarații corespunzătoare, motiv pentru care îndeamnă cetățenii la receptivitate și cooperare.

Activitatea notarilor din Republica Moldova a fost reluată integral în temeiul Dispoziției Nr.6 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova din 27 martie 2020. Cu toate acestea notarii au rugămintea de a nu transforma perioada de carantină în rezolvarea unor chestiuni juridice amânate de mult timp și de a respecta munca lor, fiind puși în situația de a activa și a asigura continuitatea tranzacțiilor economice și a activității economice din țară.

 

Sursa:bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău