Norvegieni condamnați la închisoare pentru vânarea ilegală a lupilor

  • 22 Aprilie 2015 12:01
Norvegieni condamnați la închisoare pentru vânarea ilegală a lupilor

Un tribunal norvegian a condamnat cinci bărbați la închisoare pentru vânarea ilegală de lupi, într-un caz revoluționar ce a încadrat această activitate drept crimă organizată, informează Agerpres.

Dennis Nordahl, 48 de ani, liderul grupului, a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare, potrivit ediției online a cotidianului VG, pedeapsă puțin mai mică față de cea cerută de procuror, respectiv doi ani de zile.

Nordahl a fost acuzat de uciderea ilegală, în martie 2014, a unui lup într-o zonă protejată din estul Norvegiei, în apropiere de granița cu Suedia. El a motivat că a ucis din greșeală lupul în timpul unei vânători de vulpi.

Ceilalți patru inculpați au primit pedepse cu închisoarea între șase luni și un an pentru că au încercat să ucidă trei lupi în luna februarie 2014 în aceeași zonă. Un al șaselea norvegian a fost achitat.

Curtea districtuală din Sor Osterdal a stabilit că cei cinci bărbați au constituit o grupare criminală și le-a fost interzis dreptul de a mai vâna pentru perioade între doi și cinci ani.

Inculpații au negat sentințele și au anunțat că vor face apel.

Autoritățile norvegiene au avut, de câțiva ani, informații că în regiunea respectivă se desfășoară vânători ilegale de lupi. Datele au fost strânse de Autoritatea națională pentru investigarea și cercetarea infracțiunilor economice și de mediu și au fost folosite inclusiv interceptări telefonice pentru a-i găsi și identifica pe suspecți.

Norvegia are o populație permanentă de 34 de lupi, în timp ce 39 de lupi traversează constant granițele naționale în Suedia sau în Finlanda, potrivit Institutului norvegian pentru cercetarea naturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
29,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:1,54 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău