Norvegia: Poliția confirmă motivațiile rasiste ale lui Manshaus

  • 17 Septembrie 2019 19:25
Norvegia: Poliția confirmă motivațiile rasiste ale lui Manshaus

Poliția norvegiană a confirmat marți motivațiile rasiste ale lui Philip Manshaus, autorul atacului armat dintr-o moschee în apropiere de Oslo la începutul lunii august, stabilind că el și-a ucis de asemenea sora vitregă pentru că era de origine chineză, relatează France Presse, prelaut de Agerpres.

În vârstă de 22 de ani, Manshaus a fost arestat după ce a deschis focul pe 10 august la centrul islamic Al-Noor din Baerum, o suburbie rezidențială a capitalei Oslo, fără să facă răniți grav. Trupul surorii sale vitrege în vârstă de 17 ani a fost descoperit mai târziu la domiciliul lor.

Adoptată de partenera tatălui lui Manshaus, Johanne Zhangjia Ihle-Hansen a fost ucisă cu patru gloanțe, a declarat poliția norvegiană într-un comunicat.

Explicațiile suspectului și constatările tehnice precum absența unei lupte "coroborează versiunea conform căreia ea a fost ucisă din cauza a ceea ce autorul crimei consideră o rasă întrucât ea era de origine asiatică", a explicat un responsabil al poliției, Pal-Fredrik Hjort Kraby, la canalul TV2.

Poliția ezita până acum între două piste, cea a unei crime rasiste și cea potrivit căreia Johanne Zhangjia Ihle-Hansen ar fi putut fi ucisă în timp ce încerca să se opună planurilor fratelui său vitreg.

Plasat în detenție provizorie în așteptarea condamnării, Manshaus recunoaște faptele, dar respinge acuzațiile de "act terorist" și "omucidere" împotriva sa.

Pe 9 septembrie, în timpul unei audieri la tribunal privind prelungirea detenției, el a făcut un salut nazist în fața presei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău