Norvegia extrădeză în Franța un cetățean de origine palestiniană suspect de implicare într-un atac terorist de acum 38 de ani

  • 28 Noiembrie 2020 13:07
Norvegia extrădeză în Franța un cetățean de origine palestiniană suspect de implicare într-un atac terorist de acum 38 de ani

Oslo urmează să extrădeze un suspect de terorism cu pașaport norvegian în Franța pentru un atac asupra unui restaurant evreiesc din urmă cu aproape 40 de ani, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Bărbatul din teritoriile palestiniene este cetățean norvegian din 1997. Guvernul norvegian a respins vineri un apel al bărbatului de 61 de ani, ceea ce înseamnă că serviciul norvegian de informații interne PSt dispune de zece zile pentru a-l preda autorităților franceze.

PST a confirmat sâmbătă dimineață, pentru dpa, această decizie, despre care a relatat inițial canalul norvegian NRK.

În Franța, bărbatul este acuzat de implicare în atacul asupra unui restaurant evreiesc din Paris din august 1982. Un grup de teroriști a atacat restaurantul Jo Goldenberg din districtul Marais din Paris cu o grenadă de mână și cu mitraliere.

În timp ce fugeau, teroriștii au tras asupra trecătorilor aflați pe aglomerata arteră Rue de Rosiers din cartierul evreiesc și au scăpat pe străzile laterale. Șase persoane au fost ucise și 22 rănite în acest atac.

Atacul a fost atribuit mai târziu grupului terorist palestinian acum defunct Abu Nidal.

Franța a emis mai multe mandate de arestare în legătură cu acest atac.

Bărbatul de 61 de ani a fost arestat de serviciile secrete norvegiene în luna septembrie. El neagă că a participat la atac sau că s-a aflat la Paris.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău