Norvegia dublează ajutorul financiar acordat Serbiei

  • 06 Februarie 2018 10:12
Norvegia dublează ajutorul financiar acordat Serbiei

Ambasadorul Regatului Norvegiei în Serbia, Arne Sannes Bjørnstad, a transmis premierului Serbiei, Ana Brnabic, că anul acesta Norvegia va dubla ajutorul financiar acordat Serbiei.

În conformitate cu discuțiile avute de Brnabic în timpul vizitei la Oslo din noiembrie 2017, Guvernul Norvegiei a luat hotărârea să acorde Serbiei un ajutor în valoare de 6,3 milioane euro în vederea avansării colaborării dintre cele două state. Potrivit ambasadorului Bjørnstad jumătate din această sumă va fi destinată dezvoltării economice a celor mai sărace zone din Serbia. Pe lângă acest ajutor financiar, Norvegia va continua să ofere sprijin programelor regionale la care participă Serbia. De asemenea, ambasadorul Norvegiei a anunțat că la începutul lunii iulie premierul Norvegiei, Erna Solberg, va efectua o vizită oficială în Serbia.

Brnabic și Bjørnstad au fost de acord că relațiile politice și economice dintre cele două state sunt foarte bune, dar există posibilitatea îmbunătățirii cooperării economice. Ambasadorul Bjørnstad a reamintit că Uniunea Europeană va publica marți noua Strategie de extindere și a subliniat că prin acest document Bruxellesul se angajează ferm pentru extinderea în Sud-Estul Europei. Bjørnstad a subliniat că "Norvegia va acționa ca Serbia să devină cât mai curând stat membru al UE" fapt important pentru atragerea de noi investiții străine.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău