Nord-coreenii vin în Ucraina. Separatiștii pro-ruși din Donbas confirmă discuțiile avansate cu Coreea de Nord

  • 09 August 2022 15:16
Nord-coreenii vin în Ucraina. Separatiștii pro-ruși din Donbas confirmă discuțiile avansate cu Coreea de Nord

Ceea ce la început părea un simplu zvon se pare că prinde contur. Liderii separatiști pro-ruși din Donbas au confirmat oficial că există discuții avansate pentru ca mai mulți nord-coreeni să ajungă în Donbas, scrie defenseromania.ro.

Coreea de Nord nu își ascunde alianța cu Federația Rusă. După ce a recunoscut așa-zisele autoproclamate republici populare Donețk și Lugansk, regimul comunist de la Phenian negociază pentru trimite nord-coreeni în Donbas. Se pare că e vorba de muncitori „constructori” care vor asigura infrastructura și vor moderniza regiunea.

Acest lucru a fost confirmat chiar de Denis Pușlin, șeful așa-zisei republici populare Donețk. 

„Ministerul afacerilor externe al republicii populare Donețk negociază implicarea muncitorilor în reconstrucția republicii, inclusiv a celor din Coreea de Nord. (...) Constructorii nord-coreeni sunt calificați, sunt foarte disciplinați, harnici și au rezultate foarte bune”, a mai precizat Pușlin, citat de agenția de presă rusă Tass.

Luptători nord-coreeni „voluntari” deghizați în muncitori în Ucraina?

Mai mult, liderul separatist a anunțat că cele două republici stabilesc contacte diplomatice pentru a pune bazele primelor ambasade.

Cei de la Tass vorbesc de cinci „țări” care au recunoscut așa-zisele republici Doneț și Lugansk, dar în fond pe lângă Federația Rusă e vorba doar de două, celelalte două fiind și ele entități nerecunoscute internațional.

Astfel, în cercul select al statelor ori entităților separatiste care recunosc așa-zisele republici Donețk și Lugansk, se află lângă Rusia Coreea de Nord, Siria, Osetia de Sud și Abhazia.

Interesant e că liderul separatist confirmă negocierile cu Coreea de Nord, la doar câteva zile după ce propaganda rusă a anunțat pe canalul național că „există informații” potrivit cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiți să ajungă în Ucraina pentru a lua parte la confruntările dintre forțele de ocupație ruse și cele de apărare ucrainene.

Prezența exotică pe frontul ucrainean a nord-coreenilor, fie ei și deghizați în voluntari ori muncitori, ar însemna o implicare directă a regimului de la Phenian în conflict și e de așteptat să aibă consecințe majore în sistemul de relații internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău