Nopțile Pianistice continuă la Chișinău

  • 29 Iunie 2015 15:55
Nopțile Pianistice continuă la Chișinău

Festivalul Nopțile Pianistice continuă la Chișinău. Artiști din Austria, Germania, Italia și Republica Moldova evoluează pe scena Sălii cu Orgă din Chișinău.

Sute de admiratori ai muzicii clasice și în special de pian au trăit timp de două ore, emoțiile transmise de tinerii artiști. O premieră absolută la Chișinău a fost Concertul  în  Si-bemol major pentru pian la patru mâini de Leopold Kozeluch. Compoziția a fost interpretată de cuplul italian Elisabetta Gesuato și Elia Modenese. Elia este pentru a doua oară în Republica Moldova și a apreciat prestația artiștilor invitați în festival, dar și calitatea publicului de la Chișinău:

”Muzicienii care evoluează sunt foarte buni artiști, pianiști. De asemenea, audiența este una interesantă. Sunt o mulțime de oameni care sunt aici pentru concert, știu că sala este plină. Este un rezultat foarte bun pentru un concert clasic”, a declarat Elia Modenese.

Pe tânărul pianist Narek Alaverdyan, în vârstă de 16 ani, născut în Armenia, dar care în prezent își face studiile în Germania, l-am găsit repetând înainte de concert. Muzica este totul pentru el, ne-a spus artistul:

”Ce înseamnă pentru mine muzica clasică… înseamnă totul, este viața mea. Când interpretez această muzică mă simt ca acasă. Pur și simplu o iubesc”, a declarat Narek Alaverdyan.

Prestația artiștilor a fost foarte apreciata de publicul meloman. Aceasta este a 13-a ediție a Festivalului Internațional ”Nopțile Pianistice”. Ultimul concert va avea loc la Sala cu Orgă, marți, la ora 19.  

AUDIO: Relatează Tatiana Stratenco

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău