Nominalizările la premiile Grammys așteptate sub semnul diversității

  • 07 Decembrie 2018 14:27
Nominalizările la premiile Grammys așteptate sub semnul diversității

Criticată anul trecut pentru lipsa de reacție la valul #MeToo, National Academy of Recording care decernează Grammy Awards, cele mai râvnite premii din industria muzicii, a luat măsuri pentru a se deschide diversității, o politică ce s-ar putea concretiza odată cu anunțarea vineri a nominalizărilor pentru ediția din 2019, relatează AFP, citat de Agerpres.

Criticile au vizat mai ales palmaresul, nominalizările dar și componența National Academy of Recording Arts and Sciences, instituția care reunește profesioniști ai muzicii din SUA, în rândul cărora persoanele albe și mature constituiau majoritatea. După mai multe luni de contestații Academia a cedat și a creat un 'task force pentru diversitate și incluziune' menită să adopte o serie de măsuri. 

La începutul lunii octombrie, Academia a mers chiar mai departe propunându-le să devină membri (cu drept de vot pentru premiile Grammy) unui număr de 900 de artiști de diferite profiluri pentru a întări reprezentativitatea instituției. Primul rezultat tangibil, comitetul de validare a nominalizărilor este alcătuit în prezent din 51% femei și 48% membri care nu sunt albi, față de 28% și, respectiv, 37% în urmă cu un an. 

Dar pentru ca schimbările să se materializeze în ochii publicului și ai întregii industrii muzicale sunt așteptate nominalizările pentru gala de anul de viitor. National Academy of Recording a difuzat luni un comunicat în care arată că vineri 7 decembrie, la ora locală 5:30 din Los Angeles (13:30 GMT), vor fi anunțate pe posturile CBS și Apple Music nominalizările la câteva din categoriile celor mai importante premii din industria muzicii.

După 15 minute, la ora locală 5:45 din Los Angeles (13:45 GMT), Academia va publica pe site-ul său toate nominalizările la cele 84 de categorii care fac parte din cea de-a 61-a ediție a Grammy Awards.

După ce a sărbătorit în 2018 împlinirea a 60 de ani de la crearea lor la New York, premiile Grammy vor reveni la Los Angeles anul viitor cu o gală care va avea loc pe 10 februarie la sala Staples Center din orașul californian.

Printre favoritele la cea de-a 61-a ediție figurează cântăreața rap Cardi B cu primul său album 'Invasion of Privacy' dar și pentru colaborarea sa cu trupa pop Maroon 5 la piesa 'Girls Like You'.

Ar putea fi o zi fastă și pentru cuplul Beyoncé/Jay-Z, datorită albumului lor eveniment 'Everything is Love', după o ceremonie amară în 2018, când Jay-Z a plecat acasă cu mâinile goale, în pofida celor 8 nominalizări primite. 

La categoria cel mai bun album al anului aspiră și rapperul canadian Drake, alături de Taylor Swift, sau Janelle Monae.

În privința pieselor, nominalizările și palmaresul vor fi un test pentru Academie care ar putea opta pentru latura politică cu single-urile 'This is America' de Childish Gambino, ori 'Apeshit' al soților Carters, sau să rămână în zona divertismentului, cum a făcut în ianuarie prin recompensarea lui Bruno Mars.

De asemenea, piesele 'God's Plan' de Drake, sau 'Girls Like You' de Maroon 5 sunt bine poziționate pentru cea mai bună înregistrare și cântec al anului, mai ales că ambele sunt purtătoare de mesaj.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău