Nominalizările la Globul de Aur: Mel Gibson resuscitat, iar Martin Scorsese lăsat pe dinafară FOTO/VIDEO

  • 13 Decembrie 2016 11:11
Nominalizările la Globul de Aur: Mel Gibson resuscitat, iar Martin Scorsese lăsat pe dinafară FOTO/VIDEO

Nominalizările pentru cel mai bun film dramatic și cel mai bun regizor la această categorie marchează o revenire notabilă a starului căzut în dizgrație Mel Gibson, în timp ce filmul "Silence", al regizorului Martin Scorsese, a fost lăsat în afara cursei pentru Globurile de Aur, scrie marți The Guardian pe un blog dedicat filmului.

Nominalizările la Globurile de Aur din acest an ies în evidență prin faptul că l-au readus pe Mel Gibson la masa principală de la Hollywood, un loc la care mulți credeau că nu va mai avea acces. Remarcile sale antisemite și dizgrația care a urmat par acum iertate, dacă nu uitate, iar filmul său de război "Hacksaw Ridge" a primit la categoria dramă nominalizări pentru cea mai bună regie, cel mai bun film și cel mai bun actor (Andrew Garfield).

Potrivit blogului The Guardian, este "destul de ieșit din comun" faptul că filmul lui Scorsese, "Silence", a fost lăsat pe dinafară. Deși filmul are defectele sale, el este opera unui regizor foarte profund și plin de substanță, poate cel mai important în activitate din SUA de astăzi. Ideea că a pierdut nominalizarea în detrimentul lui "Lion" de pildă, este posibil să-i fi stricat micul dejun lui Martin Scorsese, scrie The Guardian.

De aceeași soartă au avut parte și filmele "Paterson", al regizorului Jim Jarmusch, "Love & Friendship", al lui Whit Stillman, sau "I, Daniel Blake", al lui Ken Loach.

Printre omisiunile notabile la categoria dramă este și "Jackie", un film despre momentele prin care a trecut văduva președintelui John F. Kennedy în săptămâna de după asasinarea sa. Totuși, Natalie Portman a primit o nominalizare la categoria cea mai bună actriță în rol principal într-un film dramatic.

Pe dinafară la categoria dramă a rămas și "Fences", o poveste despre drama unei familii din anii 1950. Actorii Denzel Washington și Viola Davis din "Fences" au fost însă nominalizați la categoriile cel mai bun actor într-un film dramatic și respectiv cel mai bun rol secundar feminin.

"La La Land", un musical despre doi visători care se îndrăgostesc la Hollywood, și drama "Moonlight" conduc în topul nominalizărilor pentru Globurile de Aur anunțate luni, dobândind un statut de favorite în lungul drum către Oscaruri, relatează Reuters.

"La La Land" a obținut în total șapte nominalizări, inclusiv pentru Emma Stone și Ryan Gosling la categoriile cel mai bun actor/actriță în rol principal într-o comedie sau musical, în timp ce regizorul scenarist Damien Chazelle a fost și el nominalizat la categoriile cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu.

"Realizarea 'La La Land' este un vis devenit realitate și suntem încântați că viziunea lui Damien Chazelle a fost recunoscută", au precizat într-un comunicat producătorii Fred Berger, Jordan Horowitz și Marc Platt.

"Moonlight", povestea unui băiat sărac de culoare din Miami care se luptă cu sexualitatea sa, a primit șase nominalizări, printre care cele ale lui Barry Jenkins la categoriile cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu. De asemenea, actorii Naomie Harris și Mahershala Ali au intrat în cursa pentru cei mai buni actori în roluri secundare la categoria dramă.

"La La Land" va concura împotriva "20th Century Women", povestea unei mame cu un spirit liber, a filmului de acțiune cu supereroi "Deadpool", a comediei musical "Florence Foster Jenkins" și a poveștii cu adolescenți "Sing Street", la categoria cel mai bun film musical sau comedie la Globurile de Aur.

"Moonlight" se va confrunta la rândul său cu drama de război "Hacksaw Ridge", westernul "Hell or High Water", filmul "Lion" și "Manchester by the Sea", o poveste despre o familie americană simplă care se confruntă cu o tragedie, la categoria cel mai bun film la categoria dramă.

"La La Land" și "Moonlight" sunt filme foarte diferite, însă Claudia Puig, președinta Asociației criticilor din Los Angeles, a declarat că ele au în comun un element cheie. "Ambele sunt filme foarte emoționale. Sunt filme care te mișcă, care provoacă o rezonanță emoțională. Unul are poate o componentă mai intelectuală, sociologică în timp ce celălalt este romantic, dar ambele au ca temă dragostea și îndeplinirea viselor", a adăugat ea.

Nominalizările la Globul de Aur: Mel Gibson resuscitat, iar Martin Scorsese lăsat pe dinafară FOTO/VIDEO

"Manchester by the Sea" a primit la rândul său cinci nominalizări, printre care cea a lui Casey Affleck pentru cel mai bun actor într-un film din categoria dramă, în timp ce regizorul și scenaristul Kenneth Lonergan a fost și el nominalizat la câte un Glob de Aur pentru ambele roluri îndeplinite în producție.

"Va fi de fapt prima mea participare la Globurile de Aur și fac meseria asta de peste 20 de ani, așa că momentul acesta nu este unul neimportant pentru mine", a precizat actorul într-un comunicat.

După ce anul acesta faptul că toți cei 20 de nominalizați la Oscar erau albi a stârnit o veritabilă furie în rândul comunității artistice afro-americane, la Globurile de Aur au fost nominalizați numeroși actori de culoare, printre care Ruth Negga din "Loving", Ali și Harris din "Moonlight" și Dev Patel, actorul de origine indiană din "Lion".

"A durat mult să ajungem până aici și pentru ca oamenii care produc conținut să vadă cu adevărat valoarea deschiderii și a incluziunii", a declarat Mahershala Ali pentru Reuters.

În ceea ce privește premiile pentru televiziune, cele mai multe nominalizări au fost primite de "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story", cinci în total. La categoria cel mai bun serial dramatic sunt patru nominalizări noi, respectiv "Westworld", "This Is Us", "The Crown" și "Stranger Things".

Luni, HBO s-a aflat în fruntea topului nominalizărilor printre canalele americane, cu 14 nominalizări, printre care pentru "Game of Thrones", comedia "Veep" și miniseria "The Night Off", FX a primit apoi nouă nominalizări, urmată de ABC, Amazon, AMC și Netflix cu câte cinci.

Producția costisitoare a HBO "Westworld", lansată în octombrie cu mare întârziere, a obținut trei nominalizări la Globurile de Aur.

"A fost o călătorie lungă și incredibilă până în acest punct și suntem încântați să vedem această recunoaștere", a declarat Jonathan Nolan, unul dintre creatorii serialului.

Apariția unor noi seriale de televiziune și rolurile realizate de actorii titulari au făcut ca de pe lista favoriților la Globurile de Aur să iasă titluri precum consacratele "Orange is The New Black", "House of Cards" și "Narcos" produse de Netflix sau "Homeland" și "The Affair" ale Showtime, notează agenția britanică de știri.

Peste 90 de jurnaliști din Asociația presei străine de la Hollywood aleg câștigătorii Globurilor de Aur. Ceremonia de decernare a premiilor are loc la 8 ianuarie și este prezentată de Jimmy Fallon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău