Nominalizări pentru Balonul de Aur 2014

  • 28 Octombrie 2014 12:41
Nominalizări pentru Balonul de Aur 2014

France Football, prestigioasa revistă franceză care a instituit, în 1956, trofeul "Balonul de Aur", a anunțat astăzi cei 23 de fotbaliști nominalizați la FIFA Ballon d'Or - trofeul obținut din contopirea, în 2010, a "Balonului de Aur" cu FIFA World Player of the Year. Cum era de așteptat, cei mai mulți fotbaliști care candidează la ediția din 2014…

France Football, prestigioasa revistă franceză care a instituit, în 1956, trofeul "Balonul de Aur", a anunțat astăzi cei 23 de fotbaliști nominalizați la FIFA Ballon d'Or - trofeul obținut din contopirea, în 2010, a "Balonului de Aur" cu FIFA World Player of the Year.

 Cum era de așteptat, cei mai mulți fotbaliști care candidează la ediția din 2014 a reputatului titlu sunt jucători ai campioanei mondiale Germania - nu mai puțin de șase (Manuel Neuer, Mario Gotze, Toni Kroos, Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm și Thomas Muller).

Argentina are a trei reprezentanți între cei 23 - Javier Mascherano, Lionel Messi și Angel Di Maria. Tot trei are și Spania - fosta campioană mondială, care, la această ediție a Campionatului Mondial, a părăsit competiția încă din faza grupelor (Andres Iniesta, Sergio Ramos și Diego Costa). În schimb, Olanda, semifinalistă a turneului final, are un singur reprezentant, Arjen Robben, la fel ca Brazilia - Neymar.

Câte doi reprezentanți au Belgia (Thibaut Courtois, Eden Hazard) și Franța (Karim Benzema, Paul Pogba). Câte unul mai au Columbia (James Rodriguez), Suedia (Zlatan Ibrahimovic), Țara Galilor (Gareth Bale), Portugalia (Cristiano Ronaldo) și Coasta de Fildeș (Yaya Toure).

Campioana Europei, Real Madrid, are șase jucători între cei mai buni 23 din lume, la fel ca Bayern Munchen. Barcelona are patru, Chelsea este reprezentată de trei, în timp ce Juventus, PSG, Manchester City și Manchester United au câte un jucător între nominalizați.

Din actuala listă de 23 de nume, doar Lionel Messi (2009, 2010, 2011, 2012) și Cristiano Ronaldo (2008, 2013) au mai câștigat prestigiosul trofeu. De altfel, ultimele șase ediții au fost acaparate de cele două staruri de la Barcelona și Real Madrid, portughezul fiind premiat la ediția de anul trecut și fiind favoritul caselor de pariuri la ediția 2014, potrivit Digisport.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău