Noile reguli pentru a călători în Germania pentru cetățenii R. Moldova, anunțate de MAEIE

  • 20 Septembrie 10:27
Noile reguli pentru a călători în Germania pentru cetățenii R. Moldova, anunțate de MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene cu referire la Ambasada Republicii Moldova la Berlin, informează că începând cu 19 septembrie 2021, Republica Moldova a fost introdusă în categoria statelor cu incidența ridicată a noilor cazuri de SARS-CoV-2 (Hochrisikogebiet).

Intrarea în Germania este permisă persoanelor vaccinate respectând următoarele condiții:

1. persoana să fi primit ultima doză de vaccinare necesară;

2. să fi trecut cel puțin 14 zile de la ultima vaccinare;

3. vaccinul să fie omologat la nivelul UE și să se regăsească pe pagina web al Institutului Paul Ehrlich Persoana urmează să se înregistreze online la www.einreiseanmeldung.de, cu includerea tuturor datelor personale, după care să primească un document de confirmare în format PDF care urmează a fi imprimat și prezentat la solicitarea autorităților germane.

De asemenea, pentru a evita obligativitatea carantinei, persoana urmează să încarce dovada vaccinării pe site-ul sus-menționat. În caz contrar, persoana este obligată să stea în carantină până la prezentarea dovezii vaccinării în modul stabilit de autoritățile germane. Pentru persoanele care nu sunt vaccinate complet cu un vaccin omologat la nivelul UE, rămân în continuare valabile regulile de intrare în Germania, i.e. doar dacă există motive care pot fi certificate la intrarea în țară, printre care:

(a) permis de ședere/domiciliul legal;

(b) contract de muncă în domenii precum cele ale sănătății, industriei alimentare, transportului de mărfuri;

(c) reuniune familială (soț/soție/copii minori).

Pentru reîntregirea familiei, ca măsură primară, este nevoie să fie respectată procedura legală, realizată prin misiunile diplomatice ale Republicii Federale Germania acreditate în străinătate; (d) tratament medical, dacă există o confirmare de la doctor și dacă viața pacientului este în pericol. Persoana care urmează a fi tratată poate fi însoțită de până la 2 însoțitori; (e) studii, în cazul în care instituția de învățământ insistă asupra prezenței fizice a elevului/studentului, având în vedere trecerea temporară la regimul online de învățământ. Precizăm că la intrare în Germania urmează să fie prezentat un test PCR sau antigen negativ pentru infecția SARS-CoV-2 (de la 12 ani), efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea deplasării în Germania și care urmează a fi prezentat în limba germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă. Mai multe informații pot fi consultate pe: https://mfa.gov.md/ro/content/calatoreste-siguranta-alerte-de-calatorie-covid-19

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
0,52
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,68 m/s
Wed
9
Thu
12
Fri
13
Sat
13
Sun
12

Curs oficial BNM 26 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3159 -0.0194
USD 17.4784 0.0059
RON 4.1072 -0.0041
UAH 0.6619 -0.0029
RUB 0.2500 0.0010
Arhivă Radio Chișinău