Noii membri CSM și-au început activitatea

  • 02 Mai 2023 11:17
Noii membri CSM și-au început activitatea

Cei patru magistrați aleși de Adunarea generală a judecătorilor în calitate de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și-au început de astăzi, 2 mai, activitatea. Tot azi, membrii CSM au votat pentru detașarea acestora de la vechile locuri de muncă, comunică MOLDPRES.

De asemenea, membrii CSM au acceptat și cererile de demisie a unor judecători, scrie sursa citată.

Vineri, 28 aprilie, peste 300 de magistrați care au participat la Adunarea generală a judecătorilor au ales patru membri care îi vor reprezenta în CSM și un membru supleant. Astfel, în lista candidaților pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii au fost incluși judecătorii care au promovat evaluarea în fața Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Urmare a votării, au fost aleși în funcția de membru al CSM magistrații: Vasile Șchiopu de la Judecătoria Ungheni cu 220 voturi, Ioana Chironeț de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru - 215 voturi, Sergiu Caraman de la Judecătoria Criuleni – 185 voturi, Maria Frunze de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru - 158 de voturi. În calitate de membru supleant al Consiliului Superior al Magistraturii a fost aleasă Mitrofan Livia de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru - 148 voturi.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău