Noi surse de finanțare pentru proiectele de energie verde

  • 10 Aprilie 15:44
Noi surse de finanțare pentru proiectele de energie verde

Comisia Europeană şi Ministerul Federal al Germaniei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică  vor finanţa idei de afaceri şi iniţiative în promovarea energiei verzi, în cadrul unui concurs desfăşurat cu genericul “clim@”. Data limită pentru depunerea cererilor de participare şi intrarea în competiţie este 15 aprilie.

Potrivit moldpres.md, concursul este lansat la nivel global pentru întreprinderi, start-up-uri cu experiență, organizaţii neguvernamentale, instituții de cercetare ş.a. care sunt în faza de testare sau transferare a conceptului nou-creat pe piață. Domeniile vizate sunt cel al energiei durabile și eficienței resurselor, obiectivele primare fiind reducerea emisiilor de CO2 și o gestionare mai bună a apei, a deșeurilor și a materialelor reciclabile.

Clim@ oferă finanțare pentru noi modele de afaceri sau concepte menite să sporească gradul de conștientizare, mobilizând noi grupuri țintă să întreprindă măsuri cu impact pozitiv asupra climei. Câștigătorul va primi un premiu de 15 mii  de euro, urmat de 10 mii de euro și  cinci mii de euro pentru al doilea și al treilea loc.

15 aplicanți, printre care pot fi şi din R. Moldova,  vor fi selectați pentru a-și prezenta proiectele la un eveniment ce se va desfășura la Frankfurt (Germania), în cadrul Sustainable Future Forum. Aceștia vor avea parte de îndrumare profesională și mentorat. În cadrul forumului, trei finaliști își vor prezenta proiectele în fața potențialilor sponsori și investitori.

Pentru a intra în competiție sau pentru mai multe informații se va accesa www.ggf-climat.com.  Clim@ este organizată de Finance in Motion GmbH în numele Facilității de Asistență Tehnică GGF și este sponsorizată de Comisia Europeană și de Ministerul Federal al Germaniei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chişinău
18 °C
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,1 m/s
Lun
21 °C
Mar
21 °C
Mie
22 °C
Joi
22 °C

Curs oficial BNM 22 Iulie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3301 -0.0000
USD 16.6631 -0.0000
RON 4.1508 -0.0000
UAH 0.6307 -0.0000
RUB 0.2622 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău