Noi surse de finanțare pentru proiectele de energie verde

  • 10 Aprilie 2018 15:44
Noi surse de finanțare pentru proiectele de energie verde

Comisia Europeană și Ministerul Federal al Germaniei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică  vor finanța idei de afaceri și inițiative în promovarea energiei verzi, în cadrul unui concurs desfășurat cu genericul “clim@”. Data limită pentru depunerea cererilor de participare și intrarea în competiție este 15 aprilie.

Potrivit moldpres.md, concursul este lansat la nivel global pentru întreprinderi, start-up-uri cu experiență, organizații neguvernamentale, instituții de cercetare ș.a. care sunt în faza de testare sau transferare a conceptului nou-creat pe piață. Domeniile vizate sunt cel al energiei durabile și eficienței resurselor, obiectivele primare fiind reducerea emisiilor de CO2 și o gestionare mai bună a apei, a deșeurilor și a materialelor reciclabile.

Clim@ oferă finanțare pentru noi modele de afaceri sau concepte menite să sporească gradul de conștientizare, mobilizând noi grupuri țintă să întreprindă măsuri cu impact pozitiv asupra climei. Câștigătorul va primi un premiu de 15 mii  de euro, urmat de 10 mii de euro și  cinci mii de euro pentru al doilea și al treilea loc.

15 aplicanți, printre care pot fi și din R. Moldova,  vor fi selectați pentru a-și prezenta proiectele la un eveniment ce se va desfășura la Frankfurt (Germania), în cadrul Sustainable Future Forum. Aceștia vor avea parte de îndrumare profesională și mentorat. În cadrul forumului, trei finaliști își vor prezenta proiectele în fața potențialilor sponsori și investitori.

Pentru a intra în competiție sau pentru mai multe informații se va accesa www.ggf-climat.com.  Clim@ este organizată de Finance in Motion GmbH în numele Facilității de Asistență Tehnică GGF și este sponsorizată de Comisia Europeană și de Ministerul Federal al Germaniei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău