Noi secretari de stat la Ministerul Sănătății și cel al Justiției

  • 15 Martie 2021 15:21
Noi secretari de stat la Ministerul Sănătății și cel al Justiției

Guvernul a numit azi noi secretari de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și la Ministerul Justiției.

Noii secretari de stat de la Ministerul Sănătății sunt Igor Curov, Denis Cernelea și Vasile Cușca.
În ultimii 15 ani, Igor Curov a avut mai multe funcții de conducere la Institutul de Medicină Urgentă și acum e implicat direct în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19.
Cel de-al doilea secretar de stat de la Ministerul Sănătății, Denis Cernelea, a fost vice-director la Spitalul Sfânta Treime și director al centrului COVID-19 Chișinău.
Secretarul de Stat Vasile Cușca a muncit timp de mai mulți ani în domeniul protecției drepturilor persoanelor cu dizabilități.
Și la ministerul Justiției au fost numiți doi secretari de stat. Este vorba despre Alexandru Pleșca, care este vicedirector la Inspectoratul Național de Probațiune și Tatiana Tverdun, care conduce o subdiviziune din cadrul Ministerului Justiției.
Secretarii de stat numiți astăzi vor începe să-și exercite atribuțiile din 16 martie. Aceștia dețin funcții de interimat, iar odată cu numirea unui alt guvern vor trebuie să părăsească aceste funcții.
Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că funcțiile vacante din ministerele sănătății și al justiției vor fi suplinite cu oameni din sistem, „care nu am nimic cu politica”, dar expertiza lor va permite gestionarea eficientă a crizelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău