Noi sancțiuni pentru a determina Coreea de Nord sã renunțe la arsenalul sãu nuclear

  • 17 Ianuarie 2018 08:40
Noi sancțiuni pentru a determina Coreea de Nord sã renunțe la arsenalul sãu nuclear

20 de țãri participante la o conferințã despre dosarul coreean au cãzut de acord sã ia în calcul noi sancțiuni pentru a determina Coreea de Nord sã renunțe la arsenalul sãu nuclear, transmite Reuters.

Conferința a fost organizatã, la Vancouver, de Canada și Statele Unite, iar participanții sunt reprezentanți ai țãrilor care au sprijinit Coreea de Sud în timpul rãzboiului din anii '50.

Participanții au anunțat, totodatã, cã sprijinã reluarea dialogului dintre cele douã state coreene și au pledat pentru o reglementare pe cale diplomaticã a crizei. Pe de altã parte, secretarul de stat american, Rex Tillerson, care a fost prezent la reuniune, a avertizat Fenianul cã dacã refuzã negocierile riscã un rãspuns militar.

Coreea de Nord a continuat, în ultimii ani, sã își dezvolte arsenalul nuclear și balistic în ciuda sancțiunilor internaționale. Situația în regiune s-a detensionat, însã, parțial, în urmã cu zece zile, când cele douã state coreene au lansat o serie de convorbiri, primele în mai bine de doi ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău