Noi sancțiuni ale Washingtonului după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă intercontinentală

  • 25 Martie 2022 09:29
Noi sancțiuni ale Washingtonului după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă intercontinentală

Statele Unite au anunțat joi impunerea de noi sancțiuni asupra unor entități ruse și nord-coreene după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică intercontinentală în zona maritimă economică exclusivă a Japoniei, informează vineri France Presse, citat de AGERPRES.

Țintele acestor ultime sancțiuni sunt acuzate că "transferă materiale sensibile către programul de rachete al Coreii de Nord", a declarat Departamentul de Stat într-un comunicat.

"Aceste măsuri fac parte din eforturile noastre continue de a stopa capacitatea RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) de a-și avansa programul de rachete și pentru a sublinia rolul nefast jucat de Rusia pe scena mondială" printr-o astfel de asistență, adaugă comunicatul.

Referindu-se la noile sancțiuni, ambasadorul Rusiei la Washington Anatoli Antonov a declarat că "sancțiunile în serie nu își vor atinge obiectivele".

Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) în zona maritimă economică exclusivă a Japoniei. Președintele sud-coreean Moon Jae-in a confirmat ulterior că proiectilul lansat de Phenian spre Marea Japoniei a fost într-adevăr o ICBM.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un respecta de la sfârșitul anului 2017 și până în prezent un moratoriu asupra acestui tip de lansare de rachete.

Sancțiunile anunțate joi privesc două entități ruse numite Ardis Group și PFK Profpodșipnik, precum și un bărbat, Igor Aleksandrovici Miciurin.

În Coreea de Nord, sunt vizați un cetățean, Ri Sung Chol, precum și o entitate, Biroul de Afaceri Externe al celei de-a doua Academii de Științe Naturale.

Departamentul de Stat nu precizează presupusele legături dintre aceste entități și programul nord-coreean.

La 11 martie, Washingtonul a anunțat că impune sancțiuni economice împotriva a doi indivizi și trei entități ruse acuzate că sprijină programul de dezvoltare de rachete al Coreii de Nord.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău