Noi restricții introduse în Italia și stare de urgență prelungită până la 31 ianuarie

  • 04 Octombrie 2020 06:45

Noi restricții sunt introduse în Italia pe fondul epidemiei. Săptămâna viitoare, Parlamentul va dezbate propunerea premierului italian de a prelungi starea de urgență, potrivit Mediafax, preluat de Digi24.ro

Pe fondul creșterii numărului de infectați cu coronavirus care a depășit pragul de 2.500 în ultimele zile, autoritățile italiene pregătesc noi restricții.

În urmă cu 2 luni, în august, Guvernul anunțat că nu ia în considerare noi măsuri de restricții, motivând că situația nu poate fi comparată cu cea din februarie sau martie, când boala se răspândea fără control și era dificil de găsit și urmărit persoanele infectate.

De sâmbătă, însă, în Capitală și în toată Regiunea Lazio, purtarea măștii în spațiul public a devenit obligatorie.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a îndemnat populația să lupte alte 7-8 luni cu „cuțitul în dinți” pentru a ieși complet din pandemie.

Metafora exprimă clar ideea Guvernului italian de a introduce noi restricții.

Stare de urgență prelungită până la 31 ianuarie 2021

Marți, premierul Giuseppe Conte va cere Parlamentului prelungirea stării de urgență până la 31 ianuarie 2021. Termenul ar fi expirat la 15 octombrie.

„Recomandăm să mențineți o linie comportamentală prudentă. Adică păstrați distanțarea fizică, folosiți măștile de protecție. Spălați-vă pe mâini și, mai ales, evitați aglomerația”, a afirmat Dr. Giovanni Rezza, directorul Departamentului pentru Prevenție, Ministerul Sănătății.

Dezbaterile pe marginea unui noi decret privesc și România. Din punct de vedere legislativ, miercuri expiră decretul cu privire la carantina obligatorie pentru persoanele care sosesc din România în Italia.

Călătorii din România sunt obligați să efectueze izolare la domiciliu timp de două săptămâni și să se supună testului molecular.

În ultimele 24 de ore în Italia s-au înregistrat 2499 de noi pozitivi și 23 de decese.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău