Noi relaxări ale restricțiilor împotriva COVID-19 în Olanda

  • 19 Iunie 2021 09:22
Noi relaxări ale restricțiilor împotriva COVID-19 în Olanda

Premierul olandez, Mark Rutte, a anunțat vineri o o nouă relaxare a restricțiilor împotriva COVID-19 în Țările de Jos, unde portul măștii va rămâne obligatoriu doar în transportul public și în colegii și licee, notează AFP, citat de AGERPRES.

Noua rundă de relaxări va intra în vigoare pe 26 iunie, a declarat Mark Rutte într-o conferință de presă.

De la această dată, portul măștii nu va mai fi obligatoriu oriunde se poate respecta distanțarea socială. Guvernul consideră că nu este cazul în transportul public și în colegii și licee.

Discotecile și cluburile de noapte își vor putea redeschide ușile pentru clienții testați negativ în prealabil.

Cafenelele și restaurantele vor avea permisiunea începând cu 26 iunie de a difuza meciurile campionatului european de fotbal pe ecrane mari, în interior și în aer liber, cu condiția ca între clienți să se păstreze o distanță de 1,5 metri.

"Țările de Jos fac un mare pas" spre viața fără restricții, a declarat premierul Rutte.

Guvernul va evalua "la jumătatea lunii august" posibilitatea abandonării gesturilor de barieră, cum ar fi distanțarea socială.

De la 5 iunie, restaurantele au putut să primească din nou clienți în interior.

Anterior, guvernul olandez a pus capăt de lockdown-ului și a permis restaurantelor și cafenelelor să primească clienți pe terasă.

De la începutul crizei sanitare, Olanda, cu o populație de aproximativ 17 milioane de locuitori, a înregistrat mai mult de un milion și jumătate de cazuri de COVID-19 și moartea a peste 17.700 de persoane din cauza acestei boli. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău