Noi reguli privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale, adoptate de Parlament

  • 21 Mai 2020 20:00
Noi reguli privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale, adoptate de Parlament

Legea privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale a fost adoptată în lectură finală de Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, scopul principal al legii constituie reglementarea procedurile de atribuire a contractelor de achiziție în sectoarele respective în mod transparent, nediscriminatoriu, competitiv și deschis și alinierea la cadrul normativ național la acquis-ul Uniunii Europene, prin transpunerea elementelor de bază ale directivei Uniunii Europene nr. 2014/25/UE din 26 februarie 2014.

Legea reglementează procedurile de achiziții pentru companii publice și private din sectoarele nominalizate. Reglementarea include: modul de asigurare a transparenței achizițiilor, modul de stabilire a criteriilor de evaluare echitabile, modul de raportare și informare, etc.

Prevederile Legii se aplică contractelor care depășesc următoarele praguri:

  • pentru contractele de produse și de servicii, precum și pentru concursurile de soluții - 800 000 de lei;
  • pentru contractele de lucrări  - 2 000 000 de lei;
  • pentru contractele de achiziții care au ca obiect servicii sociale și alte servicii specifice – 1 000 000 de lei.

Contractele de achiziții a căror valoare estimată, fără taxa pe valoarea adăugată, nu depășește pragurile menționate mai sus sunt reglementate de Guvern.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău