Noi reguli de monitorizare a programelor audiovizuale cu caracter electoral

  • 14 Iunie 19:40
Noi reguli de monitorizare a programelor audiovizuale cu caracter electoral

Programele audiovizuale cu caracter electoral vor fi monitorizate în baza unor noi reguli. Acestea sunt incluse într-o Metodologie aprobată de Consiliul Audiovizualului (CA). Noua metodologie va fi utilizată pentru a evalua gradul de respectare a normelor legale în reflectarea alegerilor de către serviciile de televiziune și de radiodifuziune sonoră, transmite MOLDPRES.

De asemenea, documentul va fi folosit drept suport la determinarea măsurii în care programele audiovizuale monitorizate corespund angajamentelor asumate prin Declarația politicii editoriale a furnizorilor de servicii media în reflectarea alegerilor.

Astfel, potrivit CA, vor fi folosiți un șir de indicatori cantitativi și calitativi specifici la evaluarea programelor de știri și actualități, a emisiunilor de informare și promovare electorală, a dezbaterilor electorale, a programelor de publicitate electorală, a conținuturilor de autopromovare a programelor cu caracter electoral și a mesajelor de interes public aprobate de Comisia Electorală Centrală 

Metodologia presupune utilizarea unei fișe de monitorizare și întocmirea de rapoarte analitice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
20,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
20
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău