Noi reguli de călătorie în Spania pentru cetățenii R. Moldova

  • 27 August 2021 16:07
Noi reguli de călătorie în Spania pentru cetățenii R. Moldova

Republica Moldova nu se mai află pe listă țărilor de risc epidemiologic a Spaniei. Potrivit unui anunț al Ambasadei R. Moldova în Spania, cetățenii care sosesc din Republica Moldova în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania: un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, un test negativ PCR sau antigen sau un certificat de recuperare post-COVID-19.

Este obligatoriu ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, cu maximum 48 de ore anterior efectuării călătoriei (nu mai devreme de 2 zile înaintea călătoriei), un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.
 
În situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate.
Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinație.
 
Acest regim este susceptibil de schimbări săptămânal, de aceea recomandăm să urmăriți pagina și contul de Facebook ale Ambasadei pentru a fi la curent cu actualizările.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău