Noi reguli de amplasare a stațiilor PECO și a depozitelor de produse petroliere

  • 08 August 2020 09:54
Noi reguli de amplasare a stațiilor PECO și a depozitelor de produse petroliere

Stațiile PECO și depozitele de produse petroliere de pe teritoriul municipiului Chișinău pot fi proiectate, amplasate și construite doar în baza unui plan urbanistic de detaliu elaborat, avizat, consultat cu populația și aprobat în conformitate cu legislația în vigoare. O decizie în acest sens a fost adoptată de Consiliul municipal Chișinău, transmite IPN.

Potrivit deciziei, se interzice proiectarea, amplasarea și construirea obiectivelor de profil în zone de protecție a bazinelor acvatice, zone ale surselor de alimentare cu apă potabilă, zone ale stațiunilor balneare, sanatoriilor, precum și în zonele verzi urbane sau pe teritoriile rezervațiilor naturale. De asemenea, este interzisă proiectarea, amplasarea și construirea acestora în preajma instituțiilor sociale, zonelor de protecție a monumentelor și a clădirilor de patrimoniu de importanță națională sau locală, în vecinătatea zonelor de odihnă sau de practicare a sportului.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că în Chișinău există prea multe benzinării, pentru un oraș atât de mic, mai mult, unele stații PECO s-au transformat în baruri sau cafenele. „De aceea, politica autorităților publice locale este de a reduce numărul acestora și de a limita zonele de amplasare, spre cele cu profil industrial”, a spus primarul. Primăria municipiului Chișinău va face o solicitare către Guvern, privind revenirea la distanțele de proiectare precedente, de 50 metri.

Pe teritoriul municipiului Chișinău activează circa 135 de stații PECO

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău